Liga 1 Feminin: Etapa 7 din play-off programează trei meciuri tari! Galați – Becicherecu Mic se vede LIVE pe FRF TV!

După stabilirea, la mijlocul acestei săptămâni, a careului de ași al Cupei României, fetele se întorc la competiția internă. Duminică, 16 mai, sunt programate partidele etapei a șaptea a play-off-ului.

Runda va debuta la ora 11.00, când sunt programate două partide.

Universitatea Galați – Fortuna Becicherecu Mic

Universitatea Galați se află încă în căutarea primului succes în play-off. Formația de la malul Dunării va avea însă un nou examen dificil, Fortuna Becicherecu Mic. După ce au încurcat liderul „U” Olimpia Cluj în etapa a treia, 0-0, fetele de la Universitatea Galați au continuat șirul înfrângerilor, dar jocul s-a îmbunătățit. „Nu avem cel mai bun moral, asta este clar, dar încercăm să ne revenim. Dacă vom câștiga această partidă va fi un bonus. Dacă nu, înseamnă că vom continua în aceeași notă. Sper să facem un meci bun, un meci frumos, iar la final să nu avem ce ne reproșa”, a spus Nina Anca, liderul echipei Universitatea Galați.

Fortuna Becicherecu Mic vine la Galați tot după trei înfrângeri consecutive, ultimul punct fiind câștigat tot în etapa a treia și tot după un 0-0, ca și Universitatea Galați, dar în deplasare, la Odorheiu Secuiesc.

„În ultimele două întâlniri am dominat echipa din Galați și au fost meciuri cu multe goluri. Trecem însă printr-o perioadă mai puțin bună și trebuie să tratăm acest meci cu maximă seriozitate. Dacă ne reamintim, la ultimul meci jucat la ele acasă am câștigat cu noroc, la limită, cu un gol marcat în ultimele minute. Sunt încrezătoare că vom face un meci frumos, la finalul căruia să ieșim cu capul sus. Am încredere în echipă că ne vom întoarce cu toate punctele din această deplasare lungă”, a spus Cosmina Roșu, portarul echipei Fortuna Becicherecu Mic.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Piroș Security Arad

La Odorheiu Secuiesc se vor confrunta două formații cu stări de spirit diferite. Vasas Femina Odorheiu Secuiesc a fost eliminată din Cupa României, unde își propusese să ajungă în finală, în timp ce Piroș Security Arad, care face un nou sezon foarte bun, a prins un bilet pentru semifinale.

„Un meci foarte important pentru noi. E un meci de clasament, un meci ce poate face în sfârșit diferența între locul trei și restul plutonului. Pentru un rezultat bun trebuie să fim eficienți, să jucăm economicos, pentru că avem un lot restrâns, cu jucătoare ce intră pe teren uneori nerefăcute, cu o bancă săracă, ce nu ne poate oferi momentan soluții. Sper să câștigăm acest joc și să ne continuăm lupta pentru locul 2 cu Heniu”, a spus Dan Cuedan, antrenorul echipei Piroș Security Arad.

„Moralul fetelor e zdruncinat după înfrângerea cu Heniu Prundu Bârgăului de la mijlocul acestei săptămâni din Cupa României, o înfrângere absolut nemeritată. În plus, ne vor lipsi două jucătoare foarte importante Kiss Anita și Kinga Barabási, eliminate în meciul de la Prundu Bârgăului. Încercăm să ne descurcăm fără ele, deși va fi dificil, pentru că avem un lot destul de restrâns. Ne așteaptă o partidă dificilă, cu un adversar puternic. Vrem să jucăm același fotbal frumos cu care am obișnuit”, a spus László Béla, președintele echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc.

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Olimpia Cluj

Proaspăt campioană, pentru a zecea oară consecutiv, „U” Olimpia Cluj se va deplasa în acest week-end la Prundu Bârgăului, unde va da piept cu o echipă, Heniu, aflată în mare formă. Echipa din Prundu Bârgăului, pregătită de Călin Svoboda, vine după patru victorii consecutive, în care a marcat 9 goluri și nu a primit decât unul. Heniu Prundu Bârgăului, calificată în semifinalele Cupei României după victoria spectaculoasă în fața echipei Vasas Femina Odorheiu Secuiesc, 5-3, are de luat o revanșă în fața campioanei. În etapa a 2-a a play-off-ului, „U” Olimpia Cluj a câștigat categoric, scor 10-1!

Fetele de la Heniu sunt încrezătoare. „Nu va fi o partidă ușoară, tocmai de aceea ne dorim să intrăm determinate în teren. Suntem încrezătoare, avem un moral bun și suntem motivate. Am încredere în echipă și ne dorim să facem un meci frumos acasă”, a spus Mihaela Purcil, secondată de Edvina Ciontoș: „Va fi un meci dificil, întâlnim campioana României, însă acest lucru nu ne descurajează. Am încredere în colegele mele și vom lupta din primul minut de joc până la fluierul final. Ne dorim sa facem un meci bun”.

„Mergem la Prundu Bârgăului din postura de campioane, ceea ce ne dă foarte multă încredere. Întâlnim locul secund în acest moment din campionat, o echipă care a avut un parcurs foarte bun până acum. Sper să fie un meci frumos și cel mai bun să câștige”, a spus Mihaela Ciolacu, jucătoare de bază a echipei „U” Olimpia Cluj.

Programul etapei 7:

Play-off

16 mai, ora 11:00

Universitatea Galați – Fortuna Becicherecu Mic
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Piroș Security Arad

16 mai, ora 16:00

ACS Heniu Prundu Bârgăului – Universitatea Olimpia Cluj

Clasament:

 1. „U” Olimpia 49p
 2. Heniu 35p
 3. Piroș Security 35p
 4. Fortuna 29p
 5. Vasas 27p
 6. Universitatea Galați 19p

Play-out

Banat Girls – CS Universitatea Alexandria
ACS Selena ȘN Constanța – AS CS Carmen București 1937
AFC Fair Play București – ACS Fotbal Feminin Baia Mare

Clasament:

 1. Universitatea Alexandria 23p
 2. AFC Fair Play 21p
 3. Fotbal Feminin Baia Mare 20p
 4. Banat Girls 16p
 5. Carmen 16p
 6. Selena 5p

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*