Liga 1 Feminin: Heniu și Piroș Security, duel de la distanță pentru locul doi în ultima etapă a sezonului!

Liga 1 Feminin programează duminică, 30 mai, meciurile etapei cu numărul zece a play-off-ului. Va fi ultima rundă a sezonului 2020-2021, un sezon la capătul căruia „U” Olimpia Cluj a devenit, pentru a zecea oară consecutiv, campioană a României.

În bătălia pentru locul secund au rămas formațiile Heniu Prundu Bârgăului și Piroș Security Arad. Aflate la egalitate de puncte (39), Heniu și Piroș Security sunt despărțite de golaveraj, dar criteriul decisiv în stabilirea ierarhiei finale în Liga 1 îl reprezintă meciurile directe din play-off, unde avantajul este de partea echipei Heniu Prundu Bârgăului. Formația bistrițeană s-a impus în meciul disputat pe teren propriu, scor 3-1 (Etapa a 3-a / 18 aprilie), iar la retur a fost egalitate, 1-1 (Etapa a 8-a / 23 mai).

Heniu Prundu Bârgăului și Piroș Security Arad se vor duela în această ultimă etapă de la distanță. Ambele au meciuri foarte dificile.

Fortuna Becicherecu Mic – ACS Heniu Prundu Bârgăului

În luptă pentru titlul de vicecampioană până în runda precedentă, când a pierdut în deplasare, 1-3, cu „U” Olimpia Cluj, Fortuna Becicherecu Mic primește vizita vizita echipei Heniu Prundu Bârgăului, o echipă cu un final de sezon foarte bun. Fortuna poate arbitra lupta pentru locul secund, mai ales că bănățencele vor să încheie sezonul cu o victorie!

„La meciurile cu Heniu, indiferent de locul de disputare, mereu am emoții, simt, așa, un gol în stomac, pentru că este fosta mea echipă! În plus, Heniu este un fel de acasă, pentru că eu provin din zona Bârgăului. Dar asta într-un fel mă motivează și mai tare. Din păcate, pentru noi acest meci nu are miză pentru că, indiferent de rezultat, vom încheia sezonul pe locul patru. Nu ne va opri însă nimeni să dăm totul pe teren duminică. Trebuie să încheiem acest sezon cu o victorie, o victorie necesară pentru moralul nostru, pentru orgoliul nostru”, a spus Adina Rognean, una dintre jucătoarele de bază ale echipei Fortuna Becicherecu Mic.

„Noi vom încerca să câștigăm pentru a încheia pe locul secund, deși obiectivul fixat la începutul acestui sezon a fost realizat, prezența pe podium. Întâlnim o echipă, Fortuna, capabilă să creeze probleme oricărei echipe. Să sperăm că ne vom întoarce acasă cu cele trei puncte. Dacă învingem, rezultatul de la Arad, din meciul Piroș Secutity – Olimpia Cluj, nici nu va mai conta. Suntem practic la mâna noastră”, a spus Gheorghe Ruscău, președintele echipei Heniu Prundu Bârgăului.

Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Universitatea Galați

La Odorheiu Secuiesc se întâlnesc ultimle două clasate în play-off, Vasas Femina și Universitatea Galați, două formații fără obiective înaintea ultimelor 90 de minute ale acestui sezon. „Nu a fost cel mai bun an al nostru, trebuie să recunoaștem. Aveam ca obiectiv prezența în finala Cupei României, dar ne-am oprit în sferturile de finală. Ratarea obiectivului ne-a afectat moralul pentru ultimele etape. Avem însă o echipă tânără și cred că sezonul viitor ne putem atinge obiectivele. Tocmai de aceea, luăm acest meci ca pe unul de moral. Ne-ar prinde bine un succes în această ultimă etapă. Vrem să încheiem cu o victorie”, a spus Ana Maria Vlădulescu, una dintre vedetele echipei Vasas Odorheiu Secuiesc.

Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj

Meciul de la Arad dintre Piroș Security și Universitatea Olimpia Cluj va fi unul de încălzire pentru ambele formații în vedera duelului din Cupa României de la mijlocul săptămânii viitoare. Piroș Security și „U” Olimpia se vor confrunta în decurs de doar trei zile de două ori! Duminică, 30 mai, în campionat și miercuri, 2 iunie, în semifinalele Cupei României.

Dacă vor să încheie pe locul doi acest sezon, fetele de la Piroș Security trebuie să treacă de campioana „U” Olimpia Cluj și să spere că rivalele de la Heniu Prundu Bârgăului se vor împiedica la Becicherecu Mic. La fel de importantă pentru Piroș Security este și semifinala de Cupa României împotriva aceluiași adversar. Gruparea arădeană dorește să joace și finala Cupei României, care în acest an se va disputa pe Stadionul Francisc von Neuman din Arad!

„Clujul este o echipă de calitate și, cu siguranță, va fi un meci tare. Ne vom întâlni din nou în semifinalele Cupei României, trei zile mai târziu! Meciul de duminică e unul foarte important, care va reprezenta repetiția generală în vederea confruntării din Cupa României, dar în primul rând va determina poziția noastră în clasamentul Ligii 1 în acest sezon. Am avut un sezon bun. Vrem să terminăm parcursul nostru cu o victorie”, a spus Nazlıcan Parlak, om de bază în echipa Piroș Security și în naționala Azerbaijanului.

„Acesta va fi ultimul meci al sezonului în Liga 1. Suntem în obiectiv, am obținut mai întâi calificarea în play-off și, mai apoi, clasarea pe podium. Am avut o campanie grea în acest play-off. Tocmai de aceea dorim să încheiem cu bine, cu o victorie acest sezon. De asemenea, trebuie să continuăm să ne concentrăm pe Cupa României”, a spus Dan Cuedan, antrenorul formației Piroș Security Arad.

„Este un meci important pentru noi și în acelasi timp foarte dificil. Venim după o perioadă aglomerată, cu jocuri din trei în trei zile. Pentru că este ultima etapă, ne dorim să încheiem această ediție de campionat cu o victorie în fața unui adversar foarte bun”, a spus și Daniel Sima, directorul tehnic al campioanei „U” Olimpia Cluj.

Confruntarea dintre Piroș Security Arad și Universitatea Olimpia Cluj va fi transmisă în direct pe FRF TV și pagina de facebook “Liga Feminină”, duminică, de la ora 12:00.

Programul ultimei etape a sezonului din Liga 1 Feminin:

Play-off

Duminică, 30 mai

ora 11.00
Fortuna Becicherecu Mic – ACS Heniu Prundu Bârgăului
Vasas Femina Odorheiu Secuiesc – Universitatea Galați

ora 12:00
Piroș Security Arad – Universitatea Olimpia Cluj

Clasament:

 1. „U” Olimpia Cluj 58p
 2. 2. Heniu 39p
 3. Piroș Security 39p
 4.  Fortuna 35p
 5. Vasas 30
 6. Galați 19

Play-out

Duminică, 30 mai, ora 11:00

Universitatea Alexandria – ACS Selena ȘN Constanța
AFC Fair Play București – Banat Girls

Partida dintre ACS Fotbal Feminin Baia Mare și AS CS Carmen București 1937 nu se va mai disputa.

Clasament:

 1. Universitatea Alexandria 30p
 2. AFC Fair Play 28p
 3. Fotbal Feminin Baia Mare 23p
 4. Banat Girls 22p
 5. Carmen 16p
 6. Selena 8p

Articol de Adi Dobre

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*