Liga 2 în România, fotbal intrat la apă. Teren impracticabil la Ghermănești, cu bălți și noroi, dar totuși se joacă: Sportul Snagov – ASU Politehnica 1-0

Anomaliile din fotbalul românesc al deceniului în curs s-au întețit și amplificat pe fondul adâncirii crizei generate în sportul rege iar surprizele neplăcute au curs parcă șuvoi de la reconfigurarea eșalonului secund în serie unică, la începutul sezonului anterior, în vara lui 2016, o nouă filă în dosarul unei competiții bântuite de probleme fiind întoarsă astăzi de la ora 11 cu ocazia jocului CS Sportul Snagov – ASU Politehnica Timișoara, din etapa a XIV-a a turului.

Un meci care în mod normal n-ar fi trebuit să se dispute, starea deplorabilă a suprafeței de joc de pe arena ”Voința” din Ghermănești confirmând temerile oaspeților, exprimate în anticiparea celei de-a doua deplasări consecutive în Liga 2, după remiza smulsă în prelungiri sâmbăta trecută la Motru, 1-1 cu Pandurii.

Astăzi însă, pe un gazon ca și inundat, mustind de apă și cu bălți pe suprafețe extinse, dar și noroios, cea mai lungă serie fără înfrângere a alb-violeților în actuala campanie a intrat și ea la apă, victoriilor de la Satu Mare și cu UTA respectiv remizei din Oltenia urmându-i un eșec conturat deja din minutul 5, cât protagoniștii încercau încă să se adapteze unor rigori improprii jocului.

Într-adevăr, cât încă terenul nu se deteriorase chiar și mai mult pe parcursul partidei, deja în minutul 5, o execuție de măiestrie a fost suficientă pentru a face diferența într-un duel surd, ulterior tare sărac în reușite, și normal dat fiind starea gazonului. Totuși s-a jucat iar formația care a exploatat mai bine situația, intuind că un gol pe început de meci ar putea închide conturile, a ieșit triumfătoare, CS Sportul conservând apoi minimul avantaj.

De prisos de reamintit pe de altă parte că Sportul Snagov reprezintă de fapt continuatoarea în actuala campanie a Metalului Reșița, retrogradată din Liga 2 și la încheierea sezonului anterior, după picajul de la același nivel din 2016, dar invitată în vară să continue în întrecere, în favoarea completării până la 20 a locurilor din eșalon. De fapt, ASU Politehnica Timișoara chiar câștiga deplasarea din primăvară la CS Metalul, în ediția precedentă, 2-0 (1-0) prin golurile lui Blănaru și Bădăuță, la a doua deplasare a ”violeților” din acest an, atunci la Buftea, și tot pe o vreme neprielnică fotbalului.

Astăzi a fost însă total potrivnică, atât la nivelul solului, ceea ce ar fi trebuit să conducă la amânarea întâlnirii, cât și… din ceruri, fără ca ploaia să-i cruțe pe protagoniști însă și pe foarte puținii privitori, printre care o galerie viola de 40 de fani. Un sol de fapt sterp de gazon și denivelat pe anumite suprafețe de joc, cu atât mai afectate de ploile căzute.

Învinsă miercuri de la ora 18 pe ”Dan Păltinișanu” de concitadina ACS Poli în 16-imile Cupei României, ASU Politehnica s-a aliniat astăzi de la 11 pe ”orezăria” din Ghermănești cu Sorescu reintrat după absența de la Motru dar fără Topic, accidentat acolo după un sfert de oră, lipsind totodată datorită suspendării ce i se trage de la eliminarea din duelul cu UTA și căpitanul Ioan Mera.

Cu un bilanț în deplasare în total echilibru înaintea ieșirii în Ilfov, deja a treia pentru alb-violeți în actualul campionat, și anume 7 3 1 3 10-10 10 puncte, golurile afară fiind semnate de Bădăuță de 3 ori, Taub și Sorescu câte două respectiv Staicu, Predescu și Krausz câte unul, ASU Politehnica s-a înfundat în bălțile Ghermăneștiului, ridicând la trei cifra ieșirilor din Liga 2 2017/8 în care nu a înscris, după eșecurile cu 2-0 la Târgoviște și 1-0 la Sibiu.

Dacă bănățenii tocmai adunaseră 3 apariții la rând în campionat fără înfrângere, în schimb Sportul lui Valeriu Răchită căuta un prim succes din 16 septembrie încoace, de la victoria cu 2-0 cu Olimpia Satu Mare, în urma căreia trupa din Snagov a acumulat numai două puncte din 15 posibile, prin remize de 0-0 acasă cu UTA și Pandurii, în rest suferind eșecuri la limită la Pitești, Târgoviște și Metaloglobus București, un 2-1 (2-0) în runda trecută în care a izbutit unicul gol din ultimele 5 etape, reducând din handicap după pauză.

Pe de altă parte, după ce inițial trecea acasă cu 1-0 de CS Balotești și 2-0 de CS Afumați, dar și ceda apoi cu 0-1 Dunării Călărași, formația lui Răchită a primit un singur gol pe teren propriu în acest campionat, de la elevii lui Dan Alexa, iar situația a rămas neschimbată în această privință, din contră, Sportul îmbunătățindu-și bilanțul de moment în Ilfov: 7 4 2 1 6-1 14 puncte.

Acumulând 11 puncte acasă din 5 goluri marcate, Sportul se anunța a fi pragmatică, și a profitat din plin de reușita vremelnică și de senzație a lui Cristian Buștea, care l-a lobat din preajma careului cu o foarfecă pe Dur-Bozoancă, ieșit și țintuit în noroiul din careu: 1-0 în minutul 5. Suficient pentru a determina destinația punctelor.

Paradoxal, până la pauză aveau să cadă pradă ”capcanelor” suprafeței de joc doi componenți ai gazdelor, chiar și marcatorul Buștea, înlocuiți de necesitate, intrarea la vestiare consemnând al patrulea 1-0 la pauză pentru gazdele alb-violeților, după confruntările de la Târgoviște, Sibiu și Motru. Dacă sâmbăta trecută, în Gorj, timișorenii au egalat la potou, astăzi n-au mai făcut-o, în ciuda tuturor strădaniilor și a dominării pe care au exercitat-o, fără a se descurca însă cu adevărat în condițiile date. Au și ratat cu nonșalanță egalarea dar probabil că pe un asemenea teren doar rare execuții precum cea a lui Buștea erau predestinate a fi decisive în condițiile date.

ASU Politehnica a fost chiar și mai insistentă în partea a doua, Lică fiind aproape de autogol puțin după reluarea meciului la centrarea lui Predescu iar Bădăuță reluând cu capul alături cornerul lui Sorescu, după care Staicu, intrat la pauză, a reluat cu capul în transversală un balon respins în minutul 65, însă Sportul ex-fundașului Răchită a rezistat ferm pe metereze.

N-a fost de fapt vorba despre fotbal dar la urma urmei ambele grupări au încercat să joace pe același teren iar centralul târgoviștean Chițu a lăsat în prealabil la latitudinea echipelor varianta amânării cu o zi a disputei, neagreată de poliști din rațiuni financiare, așa încât, dacă participanții tot s-au supus acestui supliciu, au de acceptat urmările. S-a lăsat cu accidentări la gazde și cu o stopare a seriei fără eșec a oaspeților.

Care săptămâna viitoare vor găzdui în etapa a XV-a meciul cu nou-promovata CS Știința Miroslava, primă partidă acasă din cele rămase de disputat pe teren propriu în tur, și anume cu Luceafărul și ASA, plus cu Dacia Unirea Brăila la startul din decembrie al returului, afară mai fiind programate confruntările la Foresta Suceava, Ripensia și FC Argeș, la încheierea anului.

*

CS Sportul Snagov: Anca-Trip / Vlădoiu, Lică, Stancu (25, Cornea), Voineag – Radu – cpt., Munteanu – Gagnon, Borţoneanu, Bustea (30, Manea) – L. Dobre.

Rezerve: Fila – Oancea, Nedelcu, Rusu, Priboi.

ASU Politehnica: Dur-Bozoancă / Motreanu, Bilia – cpt., Krausz, Taub – Coadă – Sorescu, Ignea (55, Ghinescu), Predescu, Plămadă (46, Staicu) – Bădăuţă.

Rezerve: Gakos – Crişanov, Staicu, Giuricici, Bîte, Ţugui.

Arbitru: Marius Chiţu (Târgovişte); asistenţi: Romică Bîrdeş (Piteşti) şi Gabriel Ion Cătană (Târgovişte).

The post Liga 2 în România, fotbal intrat la apă. Teren impracticabil la Ghermănești, cu bălți și noroi, dar totuși se joacă: Sportul Snagov – ASU Politehnica 1-0 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*