Liga 2. Liderul din Sibiu învinge la Miroslava, Ripensia urcă a doua, Academica încă neînvinsă afară

Etapa a opta a eșalonului secund este încă în desfășurare, de la ora 16 fiind programate partide la Șiria respectiv pe ”Știința”, iar luni seară o întâlnire din prima treime a ierarhiei, la Târgu Mureș, însă până atunci să punctăm câteva detalii pe marginea unei runde în care cel mai categoric scor l-a conturat momentan Ripensia, urcată astfel de pe locul 3 pe 2, în apropiere săltând pe 4 și viitoarea sa gazdă, Academica Clinceni.

Remiză la Motru, unde ex-prim-divizionarii încă n-au câștigat, 3-3 cu Chindia, 1-2 cu Academica și 1-3 cu AFC Hermannstadt. Iar astăzi de la 11 au fost egalați spre final de ilfoveni dintr-o lovitură de la 11 metri… Pandurii – CS Afumați 1-1 (1-0): Dănăricu 31 / Vlada 77 penalty.

Primă partidă găzduită de nou-promovata din județul Iași pe arena din Miroslava, însă datele problemei tot nu s-au schimbat față de rezultatele din capitala Moldovei, 4-4 cu Dacia Unirea Brăila, 1-2 cu Academica și 0-9 cu Chindia… Știința Miroslava – AFC Hermannstadt 1-3 (1-2): Marin 25 / Lupu 18, Rusu 45, 80 penalty. Știința, calificată la mijlocul săptămânii la Roman după lovituri de departajare în turul IV al Cupei României, doar a putut egala liderul antrenat de timișoreanul Pelici. Unic triumf în deplasare al rundei până la această oră, sibienii învingând pentru a patra oară la rând dar și a doua oară consecutiv cu 1-3 în deplasare.

Prim triumf al ”lanternei roșii” din nordul țării, argeșenii rămânând astfel cu numai 4 puncte din ultimele 5 partide… Foresta Suceava – CS Mioveni 2-0 (0-0): Chalabi 48, Stănescu 74.

Foarte ambiguă stare de fapt în jurul grupării bihorene, zvonurile zumzăind asurzitor, ba că n-ar mai continua pe ”Iuliu Bodola”, ba că ar fi strămutată fie la Petroșani, fie chiar la Motru. Până una alta, Luceafărul Oradea – Academica Clinceni 1-1 (0-0): Antohi 56 / Deaconescu 69.

Viitori oponenți ai Ripensiei în Ilfov, cei de la Academica au remizat în componența Niga – Samson (56, Simion), Deaconescu, Găină, Pulhac – Balgiu, Al. Lazăr,  – Blejdea (46, Gliga), Barbu (64, Vlad Mihalcea), M. Constantinescu – cpt. – Ion, Erik Lincar mai aliniindu-i pe banca de rezerve pe Ureche – M. Şandru, Al. Văduva, Tătaru.

Notabil, Academica n-a pierdut încă în deplasare: 1-1 la Satu Mare, 2-1 la Motru și Iași cu Știința Miroslava, respectiv 1-1 astăzi. Acasă, 4-1 cu Dunărea Călărași dar și 0-3 cu UTA și 2-3 cu ASU Politehnica, reabilitându-se săptămâna trecută printr-un 2-0 cu Foresta.

Continuatoarea retrogradatei de fapt Metalul Reșița s-a reabilitat după precedentul 0-1 acasă cu Dunărea prin a învinge pentru a treia oară la zero pe teren propriu respectiv în al doilea rând cu 2-0… Sportul Snagov – Olimpia Satu Mare 2-0 (1-0): Bustea 40, 80.

În fine, de la ora 12,30, Dacia Unirea Brăila – FC Argeș 3-1 (2-1): Pop 35, 86, Frunză 40 / Andrei 30.

De la ora 16 se joacă UTA – Dunărea și ASU Politehnica – CS Balotești, iar luni de la ora 18 ASA – Chindia. Rezultatele, clasamentul actualizat și programul etapei viitoare, pe coloana dreaptă.

The post Liga 2. Liderul din Sibiu învinge la Miroslava, Ripensia urcă a doua, Academica încă neînvinsă afară appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*