Liga Elitelor: Cu Negoescu și Mercioiu în zi mare, UTA U19 o întoarce pe U. Craiova, puștii lui Donca, Ungur și Boroș s-au jucat cu ocaziile și cad pe locul 3!

Astăzi, juniorii Academiei UTA angrenați în Liga Elitelor U19 și U17 au avut meciuri la Craiova, cu Universitatea, în etapa cu numărul 14. Cu Negoescu și Mercioiu în zi de gol, echipa lui Bogoșel și Petcuț s-a impus dramatic în Bănie, în timp ce juniorii mici au pierdut și cel de-al doilea derby al seriei din acest început de an și cedat locul 1.

„Roș-albii” au întors meciul după pauză

Primul meci a început la ora 10 și i-a avut în prim plan pe juniorii de la U19. Gazdele deschid repede scorul, în minutul trei, din poziție de unu la unu cu portarul. După nici 5minute, Rotea trimite o minge în adâncime, Negoescu (foto) pleacă din propriul teren și egalează cu un șut la colțul lung. Apărarea utistă nu prinde o zi prea bună și este depășită din nou în minutul 23, scorul pauzei fiind 2-1.

La două minute de la reluare Negoescu așează o minge pentru Mercioiu, care din șapte metri o egalează din nou pe Craiova. În minutul 57, Rotea pătrunde pe stânga de unde pasează în fața porții pentru același Mercioiu, care pune latul și o aduce pe UTA în avantaj. Negoescu face și el „dubla”, în minutul 72: șut de la 25 de metri, mingea lovește transversala, după care intră în poartă. Gazdele reduc din handicap în minutele de prelungire, iar partida se termină 3-4.

UTA U19: Tirian, Cleuță, Popa, Bortiș, Puta, Onișor, Dănilă, Borcea, Rotea, Mercioiu, Negoescu. Au mai jucat: Domide, Monea, Maxim, Cira. Rezervă: Blaga. Antrenori: Costel Bogoșel, Mihai Petcuț, Alexandru Țamboi.

S-au jucat cu ocaziile și au căzut pe locul 3

La U17, UTA avea nevoie de victorie cu Universitatea pentru a se menține pe primul loc alături de AFK Csíkszereda, care juca în compania CFR-ului din Cluj. Chiar și un egal ținea pe utiști pe loc de semifinale, peste craioveni, dar nu a fost să fie nici una, nici alta. Meciul a fost decis de penalty-ul din minutul 25, transformat de olteni după imprudența în careu a lui Codrea. În rest, „roș-albii” s-au jucat cu ocaziile. Bulza, Nagy, R. Pop, Popa și Codrea au ratat din toate pozițiile, ultimul chiar la ultima fază a meciului, când a reluat cu capul de puțin pe lângă poartă. „Fără doar și poate, am avut ocazii mai multe și mai clare, dar pur și simplu mingea nu a vrut să intre în poartă. Înfrângerea ne doare puțin, fiindcă după ce Ciucul a trecut cu 6-1 de CFR Cluj am căzut pe locul 3 și nu mai suntem doar la mâna noastră. Oricum, mai sunt de jucat 8 meciuri, Ciucul mai trebuie să joace cu Craiova, noi trebuie să ne câștigăm toate meciurile de acum înainte și putem reveni pe unul din primele două locuri”, ne-a declarat Ștefan Boroș, cel care conduce echipa „roș-albă” alături de Dinu Donca și Adi Ungur.

UTA U17: Blaga – Sarkozi, Roșu, Codrea, Mihai, Popa, Pele, Șerengău, Pop, Bulza, Nagy. Au mai jucat: Bocancea (50), Mare (67), Pășcălău (67). Rezerve: Tirian, Botoroagă, Cohuț, Boiț, Opriș. Antrenori: Dinu Donca, Adi Ungur, Ștefan Boros.

Sâmbătă viitoare, la Arad, Academia UTA primește vizita echipelor de la Academia de Fotbal Gică Popescu.

0
0

Articolul Liga Elitelor: Cu Negoescu și Mercioiu în zi mare, UTA U19 o întoarce pe U. Craiova, puștii lui Donca, Ungur și Boroș s-au jucat cu ocaziile și cad pe locul 3! apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*