Liga Elitelor U16: Viitorul, îngenunchiată (și) de arbitri la Timișoara

Deși era la debut în prezenta ediție a Ligii Elitelor U16, Viitorul Arad știa că deplasarea la Timișoara, cu LPS Banatul, va fi derby-ul seriei a 7-a. Gazdele au gândit la fel și, la ceea ce s-a întâmplat în această după-amiază, au avut grijă ca lucrurile să decurgă în direcția dorită.

Arădenii au condus la pauză, după reușitele semnate Rozsa și Rucăreanu, dar gazdele au întors meciul după pauză la 3-2, ultimul gol fiind dintr-o poziție suspectă de offside. Blickling a transformat un penalty pentru 3-3 , iar atunci „centralul” Florin Scînteie s-a gândit că e cazul să apeleze la noile prevederi de regulament. Mai nou, dacă arbitrii găsesc de cuvință, pot elimina timpuriu (câte 7 minute) jucătorii care protestează sau simulează. Iar „fluierașul” din Moldova Nouă a trimis nu mai puțin de trei arădeni pe margine și un singur timișorean. Chiar și în 8 contra 10, Viitorul a rezistat fără gol primit, doar că s-a înecat la mal și a capitulat în prelungiri, când s-a jucat din  nou 11 la 11.

Așadar, „roș-albii” cedează cu 4-3 și pierd din start mare parte din șansele de a deveni campioni în seria a 7-a. „Dincolo de erorile noastre, care au existat atât în apărare, cât și în atac, mi-e greu să cred că o brigadă de arbitri poate să conducă în anul 2021 un meci de fotbal. Regulamentul acesta cu eliminările timpurii îi și ajută mult pe domnii arbitri,  nu meritam să fim tratați așa. În fine, pierdem acest meci, vom încerca să nu mai facem pași greșiți și să sperăm că LPS-ul se va încurca, deși e greu de crezut că se va întâmpla asta”, a spus Dinu Maghici, antrenorul celor de la Viitorul 2005.

Ticiu – Blickling, Codrea, A. Popa, Balasz – Gombos – Pocioian, Rucăreanu, Bulboacă, Mitran – Rozsa a fost „11”-le Viitorului,  care i-au mai utilizat apoi pe: Goia, Nica, Megyesi și Gal.

ACB Ineu, cealaltă echipă arădeană din seria a 7-a a Ligii Elitelor, a avut etapă liberă.

0
0

Articolul Liga Elitelor U16: Viitorul, îngenunchiată (și) de arbitri la Timișoara apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*