Liga Florilor: Au înebunit salcâmii…

Sunt versurile lui Tudor Gheorghe, care vorbesc despre primăvara de afară, dar și din suflet. Și putem spune că nebunia asta s-a transmis și în Liga Florilor la handbal, pentru că în etapa a 15-a s-au întâmplat multe și neprevăzute.

Mulți au cântat prohodul Slatinei, dar mortul încă se mai mișcă…

- Sub Tâmpa, echipa locală Corona Brașov și-a luat o nouă bătaie, 27-30, de data aceasta de la ultima clasată, la ora meciului, CSM Slatina. Înfrângerea a fost una mai categorică decât o arată scorul, pentru că oltencele au dominat de la un capăt la altul, fără să fi lăsat Brașovul să conducă vreodată. După modul cum au început și înfrângerile pe bandă rulantă, mulți au cântat prohodul noi promovate CSM Slatina, dar mortul uite că se mișcă și chiar bine. Oltencele cred în șansa lor, de a se salva de la retrogradarea directă. Mai mult, victoriile cu Romanul și Brașovul în deplasare, dar și cu Rapidul acasă, ne arată că slătinencele au depășit faza emoțiilor, iar acum sunt capabile să cale în picioare pe oricine. De altfel, din multe înfrângeriau fost la limită, pe final de partidă, când lipsa de experiență și emoțiile primei Ligi le-au copleșit. Dar când totul a trecut și au jucat la adevărata lor valoare, au apărut victorii frumoase, la adversare redutabile.
- Întâmplări deosebite și la Bistrița, acolo unde fetele lui Horațiu Pașca a făcut doar un egal, 23-23,cu oaspetele de la Brăila, care au înscris golul egalizator prin Diana Munteanu. Un meci cu un final incandescent, în care șansa victoriei a surâs, mai întâi, gazdelor, dar mai apoi și handbalistelor de la Dunăre. ”Am avut fluctuații în evoluție, dar până la urmă a ieșit un punct, de care sunt mulțumit. Aici, la Bistrița, nu câștigă multe echipe”, comenta antrenorul oaspetelor, Florin Pera.
- Să ne oprim o clipă și în Giulești, acolo unde Rapidul, fără Mărgulescu pe bancă, a reușit o victorie in extremis, 28-27, în fața studentelor de la Universitatea Cluj. Un succes meritat, fără îndoială, pentru că handbalistele strunite de Alina Dobrin au vărsat sânge, la propriu, pentru fiecare mingie – Chirigiu a ieșit accidentată, Andreea Trăilă n-a mai simțit presiunea de pe bancă și a jucat așa cum o făcea ea odată, la Știința, iar pivotul Brătulescu și-a luat coate și pumni cu duiumul, dar a meritat. Elena Dache a strălucit, fiind mintea limpede din teren. Oaspetele au avut și ele posibilitatea să câștige, dar au gestionat prost ultimele minute.

Alte rezultatedin etapa a 15-a:
CSM Roman – CSM București 25 – 29
AHCM Slobozia – Danubius Galați 22 – 21
Măgura Cisnădie – HC Zalău, se joacă pe 7 februarie
SCM Craiova – HCM Rm Vâlcea, se joacă pe 8 februarie

Ionel Pană

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*