Liga Zimbrilor, start atipic în ”stare de alertă”: disritmicitate, discontinuitate competițională. Sport abuzat fără justificare și dictatorial

Handbaliștii Timișoarei au avut luni o zi de pauză între turneul final al Cupei României, câștigat de Dinamo, și primul turneu din noul campionat al Ligii Naționale, care ia startul astăzi tot la Sfântu Gheorghe. O după amiaza liberă după două meciuri în zile consecutive, dar și alte 3 zile de jocuri pentru SCM Politehnica Timișoara, în pregătirea întâlnirii cu Potaissa Turda, programată marți la ora 17 și televizată.

Violeții și-au efectuat ”rodajul” oficial în turneul de Cupa României, din finalul precedent de săptămână, și au arătat că, în ciuda scăderii mediei de vârstă, pot să fie un adversar incomod și pentru echipele cu pretenții ale handbalului nostru. Una dintre acestea, Potaissa, o fruntașă de regularitate a ultimelor sezoane ale elitei, în fața căreia SCM Politehnica nu a mai câștigat de mai bine de două ediții de campionat, mai precis din 11 martie 2018, când a fost 28-21 pentru bănățeni. 

Demarează un sezon cu totul atipic, absolut anormal prin sistemul de desfășurare, cu turnee de sală programând etape complete în zile consecutive, dar și cu pauze nefirești de mari între aceste turnee, aspecte care știrbesc ritmicitatea și continuitatea unei competiții de regularitate, iar toate acestea fără nici cea mai mică justificare în plan științifico-medical, igienico-sanitar sau din sfera cercetării, ci strict pe baza unor protocoale și normative ținând de inginerii sociale de care de exemplu naziștii ar fi fost cu certitudine mândri în zilele ridicării lor stimulate la putere. Odioase provocări la care este supusă actualmente omenirea, complice însă prin pasivitate, docilitate și obediență în fața unor impuneri dictatoriale fără acoperire, așa încât nu se poate spune altceva decât că își merită de fapt soarta, împărtășită din păcate de mai toți, când de fapt decidenții și executanții de pe diferite paliere ar trebui să fie destinatarii efectelor iresponsabilității acceptate, induse și implementate pe pilot automat.

În cazul specific al sportului, jucătorii și staff-urile tehnice ale participantelor n-ar trebui deloc să sufere printr-o câtuși de mică expunere unei inginerii sociale acceptate cu ignoranță, în necunoștință de cauză și fără filtrul rațiunii de către dregători ministeriali și federali ”echer” în raport cu aberații filtrate ”de sus”. Dar asta-i situația în care s-a ajuns în societate printr-o jenantă pasivitate colectivă fără integritate și coloană vertebrală, ignoranța nefiind o scuză în condițiile în care absolut toate aspectele esențiale de natură științifico-medicală, igienico-sanitară și din sfera cercetării, legate de așa-zisa pandemie, sunt disponibile spre documentare de către cei într-adevăr interesați, cunoaștere care ar demonta din scurt orice absurdități ale ”narațiunii oficiale” literalmente deșănțată în propaganda sa mincinoasă și care ar placa din scurt toată gama dictatelor totalitare pe pielea vieții sociale sub pretextul unei ”sperietori” prefabricate în laborator. Adevărul și numai adevărul eliberează, pe când alinierea la condiționări și constrângeri fără pic de justificare echivalează cu menținerea încorsetării în frică.

Revenind pe semicerc, marți va fi și o confruntare între doi foști jucători ai Politehnicii – Vlad Caba și Horațiu Gal – deveniți antrenori cu o cotă bună. ”Noi suntem adversari de peste 10 ani, ne facem meseria acolo unde suntem și bineînțeles încercăm să câștigăm” a menționat antrenorul timișorean. El s-a referit și la partida propriu zisă: ”Turda e o echipă imprevizibilă, cu care orice rezultat e posibil, iar meciurile lor recente din cupele europene ilustrează acest lucru; au pierdut acasă, după care au câștigat fără mari probleme în deplasare. Sunt oscilanți, dar în campionatul românesc au fost tot timpul performanți” a spus Vlad Caba.

Meciul de la ora 17 poate fi vizionat la televizor, fiind transmis de TVR1. Programul etapei inaugurale, de astăzi, pe coloana dreaptă a secțiunii Handbal.

 

The post Liga Zimbrilor, start atipic în ”stare de alertă”: disritmicitate, discontinuitate competițională. Sport abuzat fără justificare și dictatorial appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*