Liliana Oneț, prefectul de Timiș explică instituirea carantinei în Lugoj

Prefectul Liliana Oneț a convocat marți, 24 noiembrie, o ședință online cu primarii din județul Timiș, la care au participat reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică, Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului de Jandarmi Județean, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Banat și Serviciului de Telecomunicații Speciale.
Prefectul județului Timiș a făcut o prezentare a situației epidemiologice din județ, precizând faptul îmbucurător că se înregistrează o scădere a ratei de infectare pe Timiș, care în cursul acestei dimineți a ajuns la 5,45/1000 de locuitori. Scăderi ale ratei de infectare s-au înregistrat și la nivelul municipiilor Timișoara și Lugoj.

Prefectul de Timiș, Liliana Oneț, a explicat, în ceea ce privește municipiul Lugoj, că ”la momentul analizei care a fost la baza deciziei de carantinare, analiză făcută pe o perioadă de 14 zile, creșterea numărului de cazuri a fost accelerată, de la 9 la 329 cazuri, zilnic înregistrându-se între 20 și 30 de cazuri. Pe localitățile carantinate, din păcate, scăderea este foarte ușoară”.

Prefectul județului Timiș a mulțumit primarilor care s-au implicat în informarea cetățenilor și au dovedit că există o bună comunicare pe plan local. Totodată a făcut un apel la primarii din localitățile carantinate să aibă o mai bună comunicare cu cetățenii și să le explice că ”deși carantinarea permite deplasarea cu anumite scopuri, nu trebuie să se abuzeze de acestea. Faptul că deplasarea între localitățile carantinate și Timișoara nu mai este atât de accentuată este unul din factorii care a dus la scăderea cazurilor pe municipiul Timișoara”.
Prefectul județului Timiș a cerut primarilor să țină în permanență legătura cu cetățenii, cu ”recomandarea evitării oricăror întâlniri, fără a respecta normele de protecție, chiar dacă este vorba de rude apropiate”.

Li s-a cerut primarilor să țină legătura în permanență cu reprezentanții cultelor religioase, cu medicii de familie, cu reprezentanții poliției, dar și cu agenții economici, pentru ca, împreună, să se conlucreze pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV2.

Articolul Liliana Oneț, prefectul de Timiș explică instituirea carantinei în Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*