Linii Telverde destinate informării cu privire la începerea  noului an școlar/universitar

Ministerul Educației și Cercetării facilitează accesul rapid la informații a tuturor celor interesați de contextul educativ și sanitar în care se va desfășura activitatea didactică în  anul școlar/universitar 2020-2021, prin linii Telverde.

Prima linie Telverde – 0800 67 20 31 – va fi pusă la dispoziția elevilor, studenților și părinților, în vederea obținerii de informații privind reluarea/desfășurarea procesului instructiv-educativ, în timp ce a doua linie Telverde – 0800 67 20 32 – va fi destinată reprezentanților unităților de învățământ preuniversitar de stat și administrației publice locale, cu scopul de a oferi consultanță în materie de accesare a fondurilor europene prevăzute prin OUG nr. 144/2020.

Precizăm că  această ordonanță guvernamentală reglementează:

  1. Modalitatea de acordare de sprijin tuturor unităților de învățământ preuniversitar de stat care vor să aplice pentru achiziția de tablete, pentru uz școlar, cu acces la internet, precum și pentru alte echipamente/dispozitive electronice necesare desfășurării activității didactice în mediul on-line;
  2. Achiziția de echipamente de protecție medicală, dezinfectanți și containere sanitare mobile, achiziții decontate prin fonduri europene.

Ambele linii telefonice, gratuite, vor funcționa de luni până vineri, în intervalul orar 8:00 – 16:00.

Reamintim faptul că Ministerul Educației și Cercetării a lansat recent și portalul educatiacontinua.edu.ro, mijloc de informare directă complementar, pentru actorii din sistemul național de învățământ: elevi, studenți, părinți, cadre didactice, precum și pentru alte categorii de public. Pe acest  site sunt agregate toate documentele emise de către Ministerul Educației și Cercetării și Ministerul Sănătății pe această temă: norme, ghiduri, regulamente, metodologii, dar și alte documente din același areal tematic, grupate pe cicluri de învățământ/arii de interes.

Biroul de presă al Inspectoratului Școlar Județean Maramureș

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*