Lipova și-a făcut treaba la Ghiroda înainte de derby-ul cu Crișul! Sabău: „Am făcut un meci bun, deși condițiile de joc au fost foarte proste”

Șoimii Lipova a rezolvat cu 3 puncte deplasarea de risc maxim de la Ghiroda și o face din nou la limită. De data aceasta nu a mai fost 1-0, precum în precedentele trei întâlniri din campionatul Ligii a 3-a (seria a 8-a), ci 2-1 după reușitele semnate Trip (43) și Ardelean (63), respectiv Mancaș (69).

Spre final, „alb-albaștrii” au făcut puțin pasul înapoi, dar la fel de bine puteau să mai înscrie pe contraatac, Gavrilă având o șansă imensă chiar la ultima fază din meci. „Am făcut un meci bun, deși condițiile de joc au fost foarte proste. Gazonul a fost tare, nu l-au udat înainte de meci, și a fost plin de smocuri și nisip. Culmea este că după meci au tras furtunurile și au dat drumul la aspersoare (foto2). Mă ceartă lumea că am pretenții la gazon bun, dar așa mi se pare firesc. Este o formă de respect și pentru proprii jucători și pentru adversar. Să faci din terenul lăsat intenționat în stare proastă o armă mi se pare o strategie desuetă pentru fotbalul din zilele noastre”, consideră Flavius Sabău

Antrenorul Lipovei a vorbit și despre tactica aleasă pentru jocul de astăzi: „Am încercat să nu riscăm în jumătatea proprie, am pasat la semidistanță, am dus mingea între linii și am facut-o foarte bine. Am mizat pe presing ofensiv, a ieșit foarte bun, am stat în terenul advers și am oprit adversarul să ajungă prea des în careul nostru. Am mai avut două ocazii de singur cu portarul, prin Simedru și Gavrilă, o bară a lui Paulevici și încă un șut bun scos de portar al lui Dragan, iar Ardelean a tras direct în portar. Puteam câștiga mai clar, dar asta este, e bine că gestionăm finalurile de meci”.

Vestea proastă pentru „șoimi” vine de la suspendarea lui Dragan Paulevici, care a strâns patru cartonașe galbene și ratează chiar derby-ul campionatului, cu Crișul. „Urmează derby-ul primelor clasate, ambele echipe ne putem permite să ne concentrăm pe fotbal, sper să fie un meci adevărat, plăcut. Cine câștigă este mai puțin important, pentru că cine vrea să promoveze oricum trebuie să joace două meciuri de baraj. Nu ascund că mi-aș dori să promovăm noi după  ce în ultimii doi ani am fost pe locul 2, parcă ar veni rândul nostru. Sigur că mai sunt orgolii legat de acest meci cu Crișul, dar pentru mine personal nu sunt. Nu avem presiunea rezultatelor și putem juca un fotbal de calitate. Din păcate, l-am pierdut pe Paulevici, dar revine Trabalka”, a încheiat Sabău.

 

0
0

Articolul Lipova și-a făcut treaba la Ghiroda înainte de derby-ul cu Crișul! Sabău: „Am făcut un meci bun, deși condițiile de joc au fost foarte proste” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*