Lipova vrea să recupereze terenul pierdut chiar în fața vicecampioanei Crișul! Suslak: „Victorie să ne deblocăm!” v.s. Tănase: „Sunt periculoși, plecăm cu șansa a doua”

Sorții au vrut ca divizonarele terțe arădene cu cele mai mari șanse de a termina pe locurile de baraj să se înfrunte încă din etapa a treia. De altfel, Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș au terminat pe primele două poziții ale seriei a 8-a și în stagiunea precedentă, doar că au fost scoase din cursa pentru Liga 2-a de Măgura Cisnădie și Viitorul Șelimbăr. Ambele au luat-o de la capăt în acest început de toamnă cu puncte pierdute în primele două runde.

Suslak pleacă de la prestați bună cu Poli pentru meciul cu fosta echipă: „Avem forța să câștigăm”

Gazdele de la Lipova sunt chiar mult sub așteptări, din moment ce au pus la păstrare un singur punct și nu au marcat niciun gol. „Șoimii” vin după remiza albă de la Cermei, dar și după eliminarea din Cupa României, în fața celor de la ASU Poli. „Cu timișorenii am făcut un meci bun, am jucat de la egal la egal, doar decizia în anumite faze a făcut diferența. Puteam ajunge în prelungiri și poate la penalty-uri. Dar, până la urmă, ne-am măsurat  forțele cu o echipă de Ligă a 2-a și a fost un test bun. Ne revenim fizic, este un pic de oboseală, dar până vineri vom fi în regulă. Este clar că va fi un meci greu, sunt echipele care anul trecut au fost pe primele două locuri. Va fi un meci al ambițiilor, mai ales că i-am eliminat în Cupă. Crișul este foarte bine organizată, știu ce se pregătește acolo. Am avut și eu o perioadă bună la Crișul, dar acum sunt la Lipova și cred că avem forța să câștigăm. Avem un debut mai slab de campionat și ne dorim prima victorie ca să ne deblocăm”, spune Adrian Suslak, cel care a părăsit-o pe Crișul chiar în această vară pentru a da curs ofertei lipovanilor.

Amăgit de impresar, Tănase a decis să se relanseze la Crișul: „Am venit la o echipă de top a Ligii a 3-a”

În locul lui „Susi” la mijlocul terenului, Adrian Abrudean contează pe Ionuț Tănase, un alt fotbalist crescut și debutat de UTA în Liga 2-a. Acesta fusese aproape de a semna chiar cu Lipova în iarnă, dar mirajul ligii secunde l-a dus spre Mioveni, unde, însă, nu s-a concretizat nimic. „Sincer, am avut o perioadă mai lungă de inactivitate. Am sperat la mult mai bine, dar un an de zile nu mi-am găsit echipă. Am stat la mâna impresarului Cătălin Sărmășan, care trebuia să se ocupe de viitorul meu, să mă îndrume. Nu mă așteptam să mă lase în aer, m-a scos de la Craiova, au fost doar promisiuni. În iarnă m-a sunat tot la câteva zile să-mi fac bagajul că a vorbit la tot felul de echipe, dar degeaba, am pierdut un an de fotbal. La Mioveni am fost în probe în februarie, dar odată cu promovarea, nu am mai făcut parte din vederile lor. În vară, m-au vrut Șelimbăr și Brașovul, dar nu am avut referințe foarte bune și am ales, deocamdată, să fac un mic pas în spate, la Crișul, unde am colegi cu care am mai jucat și este o echipă de top a Ligii a 3-a”, ne-a mărturisit mijlocașul central, câștigător cu UTA U 19 a Cupei și Supercupei României în 2016.

„Lipova favorită, noi avem mulți jucători tineri și jucători noi”

Chiar dacă nu este sută la sută pregătit din punct de vedere fizic, Tănase a primit un loc în formula de start a Crișului în ambele dispute din startul noului campionat. „Primele două etape au fost bunicele. Mai ales la Cermei, ne-am descurcat bine, doar vremea schimbătoare ne-a încurcat. Ne-am antrenat pe frig și în weekend a venit o căldură ce ne-a topit. Cu Lipova am jucat în Cupă, este o echipă bună, pasează bine, între linii. Sunt periculoși și cred că pornim cu șansa a doua. Avem mulți jucători tineri și jucători noi, ei au o echipă de posesie și practică un fotbal frumos. Pe de altă parte, mi se pare că Liga a 3-a a slăbit în ultimii 2-3 ani, pandemia a măcinat echipele, parcă nu mai sunt fotbaliști foarte valoroși care să poată face pasul spre eșaloanele superioare. Au mai multe minusuri decât plusuri, bagaj tactic precar … Totul pleacă de la copii și juniori, dacă nu s-a ocupat cineva cum trebuie la vremea potrivită, e greu să progresezi și să te impui când treci la seniori”, a adăugat fotbalistul originar din județul Argeș, dar transferat la Arad, la Atletico, de Cristi Păcurar și Francisc Tisza, la 14 ani, făcând parte de generația lui Man, Petre sau Oaidă.

Sunt șanse mari să nu vedem tocmai cele mai bune formule pe teren vineri, de la ora 17, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic. De la Lipova va lipsi Filimon (suspendat) și Iliescu, Gherasim și Prună (accidentați), în timp ce dincolo Modan și Haloș sunt incerți.

Formații probabile:

Lipova: Buta – T. Bodri, Polgar, A. Popa, Aldan – Salhi, Suslak, Gavrilă – Brad, Trabalka, Bozian.

Crișul: Roșca – C. Popa (Haloș), Sabău, Nistor, Siminic – Ciubotariu, Tănase, Susan – Clej, Teședan, Giurgiu.

0
0

Articolul Lipova vrea să recupereze terenul pierdut chiar în fața vicecampioanei Crișul! Suslak: „Victorie să ne deblocăm!” v.s. Tănase: „Sunt periculoși, plecăm cu șansa a doua” apare prima dată în Sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*