Listă extinsă! Fârdea, inclusă pe harta reducerii vârstei de pensionare cu doi ani

Lista localităților ce urmărește extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, a fost extinsă sâmbătă, 3 octombrie.
După modificarea alin. (5) al art. 65 din Legea nr. 263/2010 pe lista actuală, fără a modifica condiţiile de până acum, a fost introdusă și localitatea Fârdea, din Timiș.

Inițial, în Timiș, au fost înscrise doar Margina, Nădrag și Tomești.

Vă reamintim că îndreptățiți de reducerea vârstei de pensionare mai sunt și cei de pe o rază de opt kilometri de zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate.

Principala condiție de a beneficia de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, este ca cei din localitățile menționate să fi locuit cel puţin 30 de ani în parțile afectate de poluarea remanentă.

Articolul Listă extinsă! Fârdea, inclusă pe harta reducerii vârstei de pensionare cu doi ani apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*