LIVE TEXT. ACS Poli – Metaloglobus București pe ”Electrica”, de la ora 15 în Liga 2

Două dintre cele 5 secund divizionare cu o medie subunitară a golurilor marcate pe meci în primele 28 de runde ale Ligii 2 joacă miercuri de la ora 15 pe ”Electrica” în cel de-al doilea meci al zilei în etapa intermediară, duelul Timișoara – București opunând penultimei clasate ACS Poli o formație care în cele 7 apariții din sezonul de primăvară a urcat 6 poziții, de pe un loc de retrogradare, pe 10. Iar FC Metaloglobus a izbutit să adune 34 de puncte cu cele numai 26 de goluri înscrise, față de cele doar 19 puncte adunate de ”violeți” cu 25 de goluri marcate.

Ce va fi în runda a XXIX-a din Liga 2 lângă Gara de Est a Timișoarei, și aici, în comentariu text în direct al celui de-al 12-lea meci organizat de ACS Poli pe terenul ”Electrica”, în ordinea cronologică 1-1 (1-1) cu Pandurii, 1-3 (1-0) cu Chindia, 1-2 (1-0) cu ASU Politehnica, 1-2 (1-0) cu Aerostar, 0-1 (0-0) cu Petrolul, 0-0 cu Daco-Getica București, 3-0 (2-0) cu Farul – toate în sezonul de toamnă, respectiv 1-0 (0-0) cu Ripensia, 1-1 (0-1) cu Luceafărul Oradea, 1-3 (0-1) cu liderul campionatului, Academica Clinceni, și 3-1 (1-1) cu CS Balotești.

Iar două dintre aceste apariții au fost în etape intermediare, în prima dintre acestea timișorenii cedând târgoviștenilor după ce îi conduceau la pauză cu 1-0 prin golul lui Stere din minutul 9, la chiar prima apariție a bănățenilor în urma jocului tur de la Metaloglobus, pierdut atunci cu 1-0 printr-un gol primit în minutul 71. Apoi, în cea de-a doua, la finele turului, au remizat alb cu cealaltă formație bucureșteană, ASC Daco-Getica. Autoare a unei alte remize pe Bega tocmai la finele săptămânii trecute, pe ”Dan Păltinișanu”, 1-1 la ASU Politehnica. 

De fapt, nici Metaloglobus nu s-a înclinat în actuala ediție a Ligii 2 în Timișoara, tranșând tot pe ”Dan Păltinișanu” printr-un penalty transformat în minutul 77 ieșirea la Ripensia, cu 0-1. Iar bucureștenii, pe-atunci în calitate de nou-promovați, s-au mai impus la zero în capitala Banatului și pe ”Știința”, 0-2 (0-1) în etapa a patra a campaniei anterioare, prin goluri înscrise celor de la ASU Politehnica în minutele 44 și 90. Pe de altă parte, și o înfrângere pe Bega în sezonul de toamnă al aceleiași ediții 2017-2018, în runda a opta, 4-1 (2-0) pentru Ripensia în ”Ciarda Roșie”.

Cu alte cuvinte, ”Electrica” este a patra arenă timișoreană pe care FC Metaloglobus pășește din august 2017 încoace, multe schimbându-se însă în tabăra bucureșteană odată cu preluarea în iarnă a băncii tehnice de către antrenorul principal Laszlo Balint. Iar revirimentul este vizibil, trupa din capitală rămânând invincibilă în 2019, la acest capitol numai alături de liderul Academica Clinceni, cu un bilanț notabil în dreptul celor care au urcat 6 trepte ierarhice: 7 3 4 0 10-6 13 puncte.

Numai 4 puncte îi despart însă pe bucureșteni de a 16-a clasată, concitadina Daco-Getica, de pe primul loc de retrogradare, așa încât disputa de pe ”Electrica” este la fel de importantă și pentru vizitatori, chit că timișorenii joacă și de astă dată cu Sabia lui Damocles deasupra capului. Căci orice altceva decât victoria le-ar eroda și mai mult micile șanse de supraviețuire în Liga 2, iar o înfrângere ar echivala cu pulverizarea oricăror cât de mici năzuințe de salvare…

Implicit, este imperios necesar pentru elevii lui Valeriu Răchită să etaleze și cartea atacului, însă eficiența ofensivă a penultimei clasate continuă să fie în suferință, deși ACS Poli a izbutit în noul an să atingă o normă supraunitară a golurilor înscrise, 8 în 7 runde, față de cele numai 17 în primele 21 de etape din toamnă. Totalul de 25 este însă al treilea cel mai modest al eșalonului, la egalitate la acest capitol cu CS Balotești, pe când ”lanterna roșie” Dacia Unirea Brăila a scuturat plasa adversă de 24 de ori iar codașa nișei, ASU Politehnica, în 23 de cazuri. Însă nici FC Metaloglobus nu stă pe roze, cu 26 în cont.

Așadar, un meci oare cu goluri foarte puține? Cert este însă că bucureștenii n-au mai pierdut de peste 4 luni, din 8 decembrie 2018, într-o deplasare cu o căruță de goluri încasate, 9-1 pentru nou-promovata Aerostar Bacău.  

Și nu este unicul joc al săptămânii pentru periclitații de pe Bega, care vor evolua și duminică de la prânz la Târgoviște, în fieful Chindiei, și aceasta joi de la 17:30 în Timișoara, în ”Ciarda Roșie”, contra Ripensiei, meci pe care fără doar și poate Răchită îl va urmări pe viu. Ulterior ieșirii în Dâmbovița, primirea Energeticianului pe Electrica și deplasarea loco la ASU Politehnica. 

Și cu mențiunea că etapa a început deja marți cu ASC Daco-Getica – U Cluj 2-6 în capitală, continuând miercuri de la 12 cu Academica – CS Balotești, duel ilfovean în urma căruia, în cazul unui succes, liderul din Clinceni s-ar distanța temporar la 7 puncte în fruntea ierarhiei. Iar în funcție de rezultatele din Ilfov și de pe ”Electrica”, la ”1” pe linie, ACS Poli ar avea șansa să urce pentru prima oară după peste o jumătate de ani, de la mijloc de septembrie și după nu mai puțin de 22 de runde, pe locul 18.

Bilanțul acasă în 2018/9 nu-i surâde însă penultimei clasate, jumătate din meciurile găzduite fiind pierdute: 14 3 4 7 16-21 13 puncte. Iar U Cluj, FC Argeș și CS Mioveni o vor mai vizita până la final, și în urma sosirii celor din Petroșani. 

Arbitrează Sergiu Popa din Aiud, asistat de clujeanul Cîmpeanu și arădeanul Casian Băla, rezervă fiind târg-mureșeanul Ștef iar observatori Petrean (Hunedoara) și Corocan (Reșița).

Meciurile etapei intermediare, programul celei următoare și clasamentul, pe coloana dreaptă.

 

The post LIVE TEXT. ACS Poli – Metaloglobus București pe ”Electrica”, de la ora 15 în Liga 2 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*