LIVE TEXT. ACS Poli Timișoara – AS FC Universitatea Cluj duminică de la ora 13 pe ”Electrica”, în etapa a 33-a din Liga 2

Cât timp nu este în situația Daciei Unirea Brăila, de ieri virtual retrogradată înainte de termen în Liga 3, ACS Poli mai are dreptul să spere și foarte bine face, chit că tot de sâmbătă a ajuns de unde pleca la începerea sezonului de primăvară odată cu reluarea returului, adică la un handicap de 12 puncte față de ocupanta ultimului loc salvator. Numai că atunci avea în față 17 etape la dispoziție, pe când astăzi, dacă va pierde cumva duelul de la ora 13 cu vizitatorii de pe locul de baraj pentru promovarea în Liga 1, i-ar mai rămâne 5 meciuri de disputat, adică maxim 15 puncte de adjudecat, realist vorbind o diferență ca și irecuperabilă. În consecință, alb-violeții de pe ”Electrica” n-au altă variantă decât cea a victoriei în penultimul meci al etapei a 33-a în Liga 2, cu nou-promovata AS FC Universitatea Cluj. Ce va fi, puteți afla și aici în transmisiune în direct, comentariu text.

Pe de altă parte, nu rezultatele din retur i-au mâncat sezonul ocupantei antepenultimului loc, sugestiv fiind de exemplu aspectul că ”violeții” de la ACS Poli au acumulat în ultimele 7 etape mai multe puncte în disperata lor cursă de evitare a retrogradării decât au strâns alb-negrii de la ”U” Cluj în tentativa prinderii unui loc de promovare directă în elită. Câte 3 victorii și remize au înregistrat timișorenii în acest răstimp, cu un singur eșec, pe când câte 3 au fost succesele dar și înfrângerile ”Șepcilor roșii”.

Ardeleni cu problemele lor, exacerbate de înfrângerea la potou în Vinerea Mare pe Cluj Arena, însă și cu orgoliu rănit, stare de spirit în care și-ar putea exersa cu succes predilecția de a oferi bune partituri în deplasare, adesea simțindu-se în largul lor pe teren advers. Însă și timișorenii au început să se simtă tot mai bine pe ”Electrica”, unde numai liderul Academica Clinceni a învins în 2019, dintre șase formații vizitatoare.

”Electrica”, micuța arenă înghesuită undeva între Gara de Est și Pădurea Verde, o ”cutie de chibrituri” reintrată în circuitul divizionar, mână salvatoare pentru secund divizionara evacuată de pe ”Dan Păltinișanu”. Dar și pe acest stadion trebuie să descindă formația de pe Cluj Arena în tentativa sa de a trece pentru numai un sezon prin Liga 2, pe varianta șoselei expres, având însă de efectuat un ocoliș prin deviație și pe asemenea străzi dosite.

Poate îi va prii Universității descălecarea pe ”Electrica”, dar în tot cazul se anunță un meci la prima vedere interesant. Și nu numai prin cele semnalate în conferința de presă de vineri de antrenorul principal al gazdelor, Valeriu Răchită, care a pus punctul pe i cu câteva referiri de bun simț.   

Elevii săi au prins poate și ceva curaj în plus după depășirea concitadinei ASU Politehnica tocmai pe ”Dan Păltinișanu”, dar parcă toate astrele n-ar fi tocmai prielnic aliniate pentru ACS Poli, asta și prin prisma necazului marcatorului din duelul alb-violet, plecat de urgență după respectiva partidă la căpătâiul tatălui său, ceea ce l-a scos din ritmul ciclului săptămânal de pregătire, vital în regim competițional.

Nici clujenii nu mai sunt însă în situația fericită din prima jumătate a sezonului de primăvară, atunci pe val și cu motoarele turate, fără a fi fost oricum în largul lor în vizitele pe Bega, învinși cu 1-0 de ASU Politehnica și egalați la unu tot pe ”Dan Păltinișanu” de Ripensia, pe final.  

Ar fi și alte aspecte de luat în calcul, chiar și cel al stării vremii, cu implicații pentru cea a suprafeței de joc, o săptămână ploioasă având și un matineu duminical pe măsură. Cert este însă că o victorie i-ar apropia pe oaspeți la un punct de vizitatorii de luni de la ora 18 ai Sportului Snagov, roșu-albaștrii lui Viorel Moldovan, de la Chindia. După care clujenii o vor mai primi pe UTA, se vor duce la Clinceni, vor juca pe teren propriu și cu cei din Snagov, se vor deplasa și la Balotești, deja ca și în Liga 3, și vor pune punct acasă cu Pandurii.

ACS Poli va mai juca la Bacău, acasă cu FC Argeș, la Ploiești, pe teren propriu cu CS Mioveni și la ASC Daco-Getica, punct final între fostele prim-divizionare. Care anul trecut pe vremea asta pierdeau acasă, timișorenii pe 4 mai cu FC Voluntari, 2-3 la startul returului în play-out-ul Ligii 1, fiind pe loc de retrogradare, penultimul, iar bucureștenii chiar cu 0-3, la 3 puncte în urmă. În contrast, AS FC Universitatea Cluj serba pe 6 mai 2018, la încheierea etapei a 26-a din Seria a V-a în Liga 3, promovarea virtuală și înainte de termen, cu 4 runde rămase de jucat, grație unui 7-0 acasă cu Gaz Metan Mediaș 2.

Entuziasmul revenirii spre culmile pe care-i este locul a generat însă o efervescență dând în clocot în jurul Universității, cu tente ”pe repede înainte”, ceea ce a complicat întrucâtva postura nou-promovatei în Liga 2, masată sub nesănătoasa presiune a marilor așteptări. Sub povara căreia tânărul și proaspătul antrenor Bogdan Lobonț n-a croit făgașul ideal, aceeași presiune resimțindu-se și sub învelișul studiat al aspirantului importator de mentalitate prin experiența peninsulară pe propria piele, dornic să-și contureze o imagine pe aceste linii și în bătătura fotbalului mioritic. Și căruia i-a sărit acum în ajutor pentru a zâmbi apoi împreună de Ziua Copilului un alt fost internațional, Ioan Ovidiu Sabău. 

Brigadă din județul învecinat clujenilor, Maramureș, arbitri băimăreni, Cristian Codrea – Radu Despa și Cristian Nicolae Lucaci, rezervă fiind Răzvan Lădar, dintr-un județ învecinat clujenilor, Sălaj, iar observatori Adrian Lucaci și Fevronia Ion.

The post LIVE TEXT. ACS Poli Timișoara – AS FC Universitatea Cluj duminică de la ora 13 pe ”Electrica”, în etapa a 33-a din Liga 2 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*