LIVE TEXT din Seria a IV-a în Liga 3. ACS Dumbrăvița – CS Șoimii Lipova, vineri de la ora 15

S-au desfășurat deja 3 etape din sezonul de primăvară al eșalonului terț, toate favorabile gazdelor în grupa vestică, cu bilanțul 4-4-0 22-12, 6-0-2 17-7 și 4-2-2 18-11, iar în ziua inaugurală a celei de-a patra runde din retur este programată și revanșa între cei numai doi lideri de până acum în campionatul Seriei a IV-a din Liga 3, nou-promovata ACS Dumbrăvița, prima după ridicarea cortinei pe 24 august 2018, și CS Șoimii Lipova, fruntaș fără excepție începând din 1 septembrie și tot pe poziții indiferent de rezultatul partidei directe de la ora 15 de pe stadionul ”Ștefan Dobay”, transmisă în direct aici în comentariu text.

Este vorba despre o revanșă, deoarece CS Șoimii se impunea în tur la Pâncota, la mijlocul lui septembrie, cu categoricul 7-2, parte a seriei inițiale de 6 victorii în tot atâtea etape pentru gruparea din Lipova, care pierdea primele puncte abia în runda a șaptea, 0-0 la nou-promovata arădeană CS Crișul Chișineu Criș, iar apoi suferea prima înfrângere abia în etapa a noua, cu 3-2 la Hunedoara, ceea ce le dădea atunci prilejul alb-verzilor lui Sorin Bălu să o egaleze la puncte în fruntea clasamentului, cu câte 22 fiecare. 

S-au mai derulat de-atunci alte 9 etape iar la ora actuală arădenii dețin un avans de 4 puncte, constant în acest retur, după ce încheiau sezonul de toamnă cu un avantaj de 3 puncte, pe alocuri și mai mare în cursul turului, cu un maxim de 5 puncte după rundele a XI-a și a XII-a, de fiecare dată tocmai în fața dumbrăvițenilor. Care, spre lauda lor, s-au clasat în toamnă de 7 ori pe treapta secundă și de încă 3 ori pe locul 3, turul încheindu-l în imediata apropiere a podiumului ocupat de arădenele din Lipova, Cermei și Chișineu Criș, poziție pe care au revenit acum în urma unei ușoare regresii, de astă dată la egalitate de puncte cu noile ocupante ale palierelor 2-3, CSM Școlar și Metalurgistul Cugir.

”Verzii” au câștigat la limită în ultimele două apariții, cu 1-0 pe arena ”Ștefan Dobay” cu arădenii din Sebiș, la finele ediției trecute cel mai bine clasați dintre divizionarele ”C” din județul vecin la nord, așadar înaintea celor din Lipova și Cermei, respectiv cu 2-3 sâmbăta trecută la codașa din Ocna Mureș, care conducea la pauză cu 2-0, victorii survenite în urma înfrângerii la scor la startul returului, cu 4-1, la Ghiroda.

CS Șoimii a fost implicată în dispute pe linie cu goluri multe, 3-3 la Sebiș, 4-3 acasă cu CS Ocna Mureș și 2-2 vinerea trecută la Deva, așa cum și în ultimele sale două apariții din tur înscriau ambele formații, în eșecul pe teren propriu cu 1-2 cu cei din Avrig dar și victoria în replică la finele sezonului de toamnă, cu 1-3 la Ghiroda. 

Într-adevăr, gruparea din Lipova a cedat în deplasare numai la Hunedoara și Reșița, unde nici n-a marcat, de menționat fiind că în tur s-a impus în fața tuturor divizionarelor ”C” timișene: cu 7-2 acasă cu alb-verzii, cu 1-0 tot pe teren propriu cu lugojenii, cu 4-1 acasă cu CS Millenium Giarmata, dar și cu 1-3 pe arena ”Emilian Pavel”. Astăzi, o nouă reprezentație nu departe de Pădurea Verde…

Pe ”Ștefan Dobay”, alb-verzii au câștigat majoritatea jocurilor din actualul campionat, șapte, dintre care 4 la limită, două pierzându-le, în antepenultima respectiv ultima apariție acasă din tur, 1-3 cu hunedorenii și 1-2 cu reșițenii, de semnalat fiind și aspectul că dumbrăvițenii n-au primit gol în numai 4 întâlniri, câte două pe teren propriu respectiv în deplasare, nu departe fiind și Șoimii, câte 3 în fiecare caz.

Se anunță așadar a fi, cel puțin pe hârtie, un joc cu goluri de ambele părți, rămânând însă de văzut abordarea plănuită pentru acest duel direct din etapa a XIX-a. În tot cazul, CS Șoimii este lider detașat al seriei și la capitolul goluri marcate, cu o medie de peste 2,5 pe meci, iar nici ”verzii” nu stau rău, pe locul 5 într-o asemenea ierarhie, în medie cu aproape două înscrise joc de joc. 

În celelalte serii din Liga 3, unele fruntașe au un număr mai mic de puncte avans după primele 18 runde, câte 3 în cazul maramureșenilor de la ACS Fotbal Comuna Recea, față de AFK Csikszereda, respectiv FC Rapid, față de CS Afumați, pe când SCM Gloria Buzău are 5 avans și neînvinsă în fața lui ACS Suporter Club Oțelul, chiar de 6 puncte fiind avantajul lui ACS Turris-Oltul în comparație cu Flacăra Horezu.

Astăzi de la ora 15 se mai joacă în C4 și la Alba Iulia, Giarmata și Lugoj, în Timiș mai fiind vizitatori cei din Cugir respectiv Avrig, iar mâine e anunțat un nou duel pe fâșia vestică: CS Crișul Chișineu Criș – CSC Ghiroda și Giarmata Vii. Arădenele au dominat copios în ansamblul disputelor directe din tur cu timișenele, 13-1-2 43-15, însă în retur nici n-au înscris încă, în schimb și pe de altă parte… ACS Dumbrăvița – CS Național Sebiș 1-0 și CSC Ghiroda Și Giarmata Vii – CS Gloria Lunca-Teuz Cermei 4-0. Ce va fi după-amiază?

Programul etapei și clasamentul seriei, pe coloana dreaptă.

Arbitrează Vladimir Andrei Nagy din Aiud, asistat de sătmăreanul Corb și clujeanul Cîmpeanu, observatori fiind mehedințeanul Oglindoiu și reșițeanul Corocan.  

The post LIVE TEXT din Seria a IV-a în Liga 3. ACS Dumbrăvița – CS Șoimii Lipova, vineri de la ora 15 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*