LIVE TEXT. Mama Mia – Gloria Lunca Teuz Cermei, vineri de la ora 15 pe CFR

După exact patrusprezece săptămâni, 98 de zile, de la încheierea sezonului de toamnă pe stadionul CFR printr-un usturător 2-6 cu CNS Cetate Deva, CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic reia astăzi meciurile de campionat din ediția 2016-2017 a Seriei a IV-a în Liga 3 tot pe arena din preajma Gării de Nord a Timișoarei, și tot în compania unei formații oaspete dintr-un județ învecinat, nou-promovata arădeană CS Gloria Lunca Teuz Cermei.

Dacă pe treptele valorice ce încadrează întrecerea eșalonului trei s-a înregistrat peste iarnă o micșorare a numărului de cluburi participante, semnificativă în Liga 2 prin alte două abandonuri și lăsând Divizia D Timiș în 17 protagoniste prin retragerea lui ACF Băban Marcel Jimbolia, în schimb la nivelul Seriei a IV-a nu s-a consemnat nici o pierdere în rândul grupărilor care luau startul pe 2 septembrie 2016, dar schimbări totuși au survenit, de altă natură.

Astfel, divizionara C timișeană cândva vicecampioană a acestei serii, în 2014 și 2015, după care sezonul trecut l-a încheiat pe locul 10, mai continuă doar cu numele ca fiind CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, când de fapt a fost preluată sub aripă de Marcel Băban, urmând a găzdui încă din această lună partidele acasă din C4 pe arena ex-divizionarei D din Jimbolia, în vreme ce lotul de jucători nu mai este același precum la încheierea turului de campionat, pătimiții sportivi care s-au confruntat anul trecut cu tot soiul de probleme ivite dinspre conducătorii alb-roșilor căutându-și alte echipe, care pe unde au putut, iar locul lor în efectiv fiind preluat de tinerii care au apărut în prima jumătate a campaniei în liga a patra județeană pentru jimbolieni, cu completări survenite în pauza hibernală.

Se mai menține așadar doar numele divizionarei C iar momentan, pentru partida de astăzi de la ora 15, și stadionul gazdă, CFR din Timișoara, însă protagoniștii sunt alții, formând o fragedă garnitură cu inserții inclusiv de peste hotare, sub bagheta ex-mijlocașului alb-violet Dan Mănăilă, antrenor al ”mânjilor” și în tur, la ACF Băban Marcel Jimbolia.

Implicit, o foarte dificilă misiune pentru colectivul elevat peste iarnă de la baza Diviziei D Timiș, cu numai 3 puncte adjudecate în 17 etape din tur, în întrecerea ligii a treia, în care prima oponentă este o nou-promovată din Divizia D Arad care a primit în sezonul de toamnă un număr egal de goluri cu liderul CS Național Sebiș, 15 în 13 runde, fiind depășită la acest capitol doar de CSM Școlar Reșița (12) și Ripensia Timișoara (14).

Mai mult, CS Gloria Lunca Teuz Cermei n-a mai pierdut în ultimele 4 deplasări din turul Seriei a IV-a, remizând pe rând 2-2 la Performanța Ighiu, 1-1 în Ciarda Roșie cu Ripensia și 0-0 la UTA Bătrâna Doamnă II, după care a și învins la căderea de cortină din 25 noiembrie, 2-0 la AFC Unirea 1924 Alba Iulia, astfel încât ultimul eșec pe alte terenuri datează din 23 septembrie, 1-0 pentru Pandurii II în cadrul etapei a patra. Ceea ce constituiau atunci abia primele puncte pierdute în actualul campionat de nou-promovata arădeană, care pornea lansat cu triumfuri la rând în primele 3 runde, 2-1 acasă cu CS Nuova Mama Mia, 1-0 la ACS Industria Galda și chiar 4-0 pe teren propriu cu ACS Poli II Timișoara.

Mama Mia va fi nevoită să se descurce și în absența a 2 accidentați, Robert Chiper respectiv Rees Longville-Daley, revenit peste hotare în vederea unui tratament medical. Ce va fi, aici, în comentariu text în direct.

Partida de pe CFR este una dintre cele 5 ale zilei de vineri în C4, fiind arbitrată de Călin Gheorghe Lazăr din Mediaș, asistat de Emeric Tocai (Alma) și Vasile Marius Duță (Avrig), observatori delegați fiind Oglindoiu respectiv Rojneai.

Partidele etapei a XIV-a, dintre care cele găzduite de grupările din Alba, ACS Industria Galda și Performanța Ighiu, au loc sâmbătă, sunt enumerate pe coloana dreaptă, laolaltă cu ierarhia la zi și meciurile rundei viitoare.

 

The post LIVE TEXT. Mama Mia – Gloria Lunca Teuz Cermei, vineri de la ora 15 pe CFR appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*