Locuințele sociale ale Meridian 22, preluate de Primăria Municipiului Lugoj

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că va prelua, de luna viitoare, fondul locativ social aflat în gestiunea societății Meridian 22.
Locuințele urmează să fie inventariate, reparate și apoi repartizate solicitanților. În prezent există circa 800 de cereri pentru o locuință socială, aflate în evidențe, din care o parte, însă, nu mai corespund condițiilor legale.

“De la 1 aprilie vom prelua toate spațiile locative de la Meridian și după ce vom vedea în ce stare se află și care este situația datoriilor le vom repartiza celor care au nevoie. Ne propunem să punem la punct un sistem prin care să avem permanent o situație exactă a spațiilor disponibile, dar și a listei de așteptare, astfel încât să putem gestiona cât mai eficient acest fond”, a explicat Bogdan Blidariu, viceprimarul Lugojului.

Meridianul a avut, prin delegare, în gestiune, peste 270 de spații locative. Administrarea locuințelor sociale a fost mereu o problemă, pe lângă distrugerile importante produse în spațiile de locuit s-au înregistrat și datorii însemnate.

În prezent, Meridian trebuie să recupereze aproximativ 100.000 de lei, de la circa 30 de datornici. Dosarele sunt pe rol în instanță, iar locuințele în cauză nu vor fi repartizate altor beneficiari, până la stingerea datoriilor.

În continuare, fără nici un viitor cert, rămâne finalizarea blocului de locuințe de la fost unitate militară de pe strada Timișoarei, a cărui amenajare a început cu mai mult de 12 ani.

Articolul Locuințele sociale ale Meridian 22, preluate de Primăria Municipiului Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*