Locul de care coronavirusul nu s-a atins. Cercetătorii vor ajunge acolo în curând

Locul de care coronavirusul nu s-a atins. Cercetătorii vor ajunge acolo în curând

Planeta se confruntă cu o adevărată pandemie în timp ce locul acesta nu a fost deloc afectat de coronavirus. Cercetătorii se pregătesc de plecare.

Oferta de nerefuzat: Hotel Barátság Hajdúszoboszló

ATP Motors ofera clientilor o gama variata de produse si servicii de calitate

Antarctica este singurul continent care nu are niciun caz de coronavirus. În acest context, cercetătorii se pregătesc spre bazele de cercetare. Aceștia vor rămâne pentru o perioadă de carantină în Noua Zeelandă.

Prima echipă de cercetători americani care face parte din programul antarctic de cercetare urmează să ajungă vineri în Noua Zeelandă, conform unui comunicat semnat de ministrul neo-zeelandez de externe Winston Peters.

Cercetătorii vor fi în carantină pentru 14 zile

La sosire, cercetătorii vor rămâne în carantină timp de 14 zile, pe propria cheltuială, şi vor fi testaţi de două ori de COVID-19 înainte de a porni spre Antarctica la 24 august.

„Antarctica este singurul continent liber de COVID-19”, a subliniat Winston Peters. „Susţinerea staţiilor de cercetare din Antarctica prin intermediul Noii Zeelande este de importanţă critică pentru siguranţa şi binele colectiv al oamenilor, inclusiv al neo-zeelandezilor, în Antarctica, şi pentru continuarea unor importante activităţi ştiinţifice pe termen lung”, a adăugat el.

Programele de cercetare au fost reduse

Din cauza pandemiei, programele de cercetare din Antarctica au fost reduse la menţinerea unor operaţiuni esenţiale de întreţinere şi de aprovizionare, cu derularea doar a activităţilor ştiinţifice prioritare.

De obicei, un sezon de cercetare în Antarctica durează din august până în martie, cu participarea a peste 3.000 de cercetători şi personal auxiliar.

Numărul persoanelor care vor ajunge pe continentul austral în acest an este de aproximativ 800. Majoritatea celor care vor ajunge în acest an în bazele de cercetare din Antarctica sunt cercetători din Programul Antarctic al SUA, dar şi din Noua Zeelandă, Italia şi Coreea de Sud.sursa:capital.ro

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*