Locurile din parcările publice vor fi ocupate contra unui abonament anual la Slănic

V. Stoica

Un regulament aprobat de consilierii locali din orașul prahovean Slănic îi va obliga pe locuitorii cu domiciliul stabil deținători de autoturisme să plătească pentru locurile ocupate în parcările publice ale orașului, respectiv în parcările din apropierea blocurilor de locuințe.
Potrivit HCL nr. 8 din 29 ianuarie 2018, adoptată de aleșii slănicenilor, beneficiarii locurilor de parcare din zona blocurilor de locuințe vor avea posibilitatea să închirieze perimetrele respective prin semnarea unui contract și plata sumei de 100 de lei anual pentru o mașină, respectiv a sumei de 150 de lei anual pentru al doilea loc de parcare, doar în limita spațiilor disponibile.
Locurile de parcare vor fi amenajate, marcate și numerotate de către reprezentanții Primăriei Slănic, administrația locală fiind și răspunzătoare de întreținerea acestor spații de parcare de pe domeniul public.
Conform regulamentului aprobat, microbuzele sau mașinile cu o capacitate mai mare de 3,5 tone nu au voie să ocupe locuri în parcările cu plată de lângă blocuri.
Pe de altă parte – potrivit aceluiași act – este interzisă închirierea locurilor de parcare cetățenilor din alte localități, celor care nu domiciliază în zona parcării, celor care nu dețin autoturisme (?!). Pentru fiecare apartament se închiriază un singur loc de parcare, al doilea fiind închiriat doar dacă mai rămân locuri libere. Prioritate la închirierea locurilor de parcare vor avea deținătorii de autoturisme din zona parcărilor și care plătesc taxe și impozite la Primăria Slănic, iar repartizarea spațiilor – prin închiriere – se va face doar în parcările amenajate de autoritatea locală, prin marcare și numerotare.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*