Lot definitivat! CSM Lugoj a încheiat campania de transferuri la volei și vrea clasarea în primele patru

Noul sezon competițional aduce schimbări majore în lotul CSM Lugoj, nu mai puțin de opt noutăți fiind anunțate de oficialii clubului.

Mișcări importante de trupe în această vacanță competițională la singura echipă din vestul României calificată în Cupele Europene, CSM Lugoj, care s-a despărțit de șase jucătoare, dar a adus alte opt voleibaliste. Lotul va fi un mix între jucătoarele românce și cele din străinătate, cele din urmă fiind în număr de cinci, patru din Serbia și una din Bulgaria. Grupul jucătoarelor din România va fi majoritar, în condițiile în care Lugojul a reușit câteva achiziții interne extrem de spectaculoase și care a surprins mișcarea voleibalistică internă. De departe cea mai râvnită jucătoare a ediției trecute de campionat a fost Loredana Filipaș, universalul de la CSO Voluntari, cel mai bun realizator din prima ligă cu 581 de puncte. CSM Lugoj a reușit să încheie un acord valabil pe un sezon chiar înainte de a se anunța obligativitatea de a evolua cu două românce în teren. La fel de reușite au fost achizițiile pentru postul de coordonator, Lorena Ciocian, universal, Simina Străchinescu și centru, Andreea Petra, care întregesc un contingent de patru românce, în condițiile în care pentru jucătoarele autohtone a început o licitație greu de susținut. O excelentă mișcare a celor care se ocupă de destinele voleiului lugojean, care iată că au optat prima oară pentru piața internă și abia apoi s-au orientat spre ofertele de afară.

Iar opțiunea a fost înclinată spre jucătoare cu nume și experiență, jucătoare pe a căror carte de vizită se află trecute campionate și participări în Champions League: Petya Barakova din Bulgaria, Tanjia Sredic, Bojana Celic Markovic și Sara Sakradzija din Serbia. Mai jos vă oferim o scurtă prezentare a noilor venite

Petya Barakova, coordonator, are 27 de ani, 1,80 m, (Atac – 2,71 m; Blocaj – 2,83 m) vine din Champions League, unde a evoluat cu campioana Bulgariei, Maritsa Plovdiv. Este componentă a naționalei Bulgariei, care a câștigat trofeul Golden League, cu ea în teren. A mai evoluat în Elveția (la Volero Zurich), în Polonia (la Developres Rzeszow), în Franța (pentru Le Cannet), dar și la Volei Alba Blaj, cu care a jucat finala Champions League.

Lorena Ciocian, coordonator, are 28 de ani, 1,88 m, (Atac – 2,93 m; Blocaj – 2,83 m) revine la C.S.M. Lugoj, unde a evoluat spectaculos în sezonul 2016/2017. A mai evoluat în România la Medicina Tg. Mureș, Unic Piatra Neamț, C.S.M. Târgoviște și  la Știința Bacău. Fostă componentă a echipei naționale în competiții oficiale, Lorena revine la Lugoj pentru a… reveni în echipa națională.

Andreea Gemănariu Petra, centru, are 27 de ani, 1,91 m (Atac 2,85 m; Blocaj – 2,70 m) fostă componentă a lotului C.S.M. Lugoj în două sezoane, revine de la CS Medgidia și a mai jucat la Sibiu, Tg. Mureș și Agroland Timișoara.

Tanja Sredic, centru, are 29 de ani, 1,87 m (Atac 2,98m; Blocaj 2,85 m), vine de la Partizan Belgrad, după ce în carieră a mai evoluat la Spartak Subotica, Muszynianka (Polonia), Wiesbaden (Germania), și în România la C.S.M. Târgoviște.

Loredana Filipaș, universal, are 24 ani, 1,99 m (Atac 3,12 m; Blocaj 3,00 m) vine de la C.S.O. Voluntari, unde a fost cel mai bun atacant al echipei. A mai jucat la Dinamo, Știința Bacău și este componentă a echipei naționale.

Simina Străchinescu, universal, are 22 ani, 1,83 m, (Atac 3,05; Blocaj 2,85 m) vine de la U NTT Data Cluj, fiind o jucătoare care promite mult. A mai jucat la Sibiu și Tg. Mureș. Este o voleibalistă tânără, de perspectivă, cu meciuri foarte bune în sezonul trecut și șanse mari de creștere în evoluție.

Sara Sakradzija, extremă, are 27 ani, 1,86 m, (Atac 3,10 m, Blocaj 2,95 m) voleibalistă care are în C.V. formații titrate, cum sunt Volero Zurich, Halkbank Ankara. La Lugoj vine din Franța, de la Volero Le Cannet, după ce cu un sezon înainte a evoluat pentru Pays d’Aix Venelles, cu care a câștigat Cupa Franței.

Bojana Celic Markovic, extremă, are 31 de ani, 1.78 m, (Atac 2,90 m, Blocaj 2,78 m) cea mai experimentată componentă a lotului, anul trecut titulară la Volei Alba Blaj. A mai jucat în Franța, la Istres, Paris Saint Cloud, Beziers, și Volero Le Cannet, și ASPTT Mulhouse, grupare cu care a câștigat campionatul.

Lotul este completat de jucătoarele care au ales să continue la Lugoj, Katarina Canak, centru, 1,86 m, Georgiana Popa, secund, 1,81 m, Andra Badiu Savu, centru, 1,85 m, Adriana Rotaru, libero și Patricia Bărbulescu, libero.

Staff-ul echipei lugojene a rămas același, Ugljesa Segrt, antrenor principal, Dragan Grbic, antrenor secund, Vasile Canea, preparator fizic și Mircea Roșu, statistician.

Articolul Lot definitivat! CSM Lugoj a încheiat campania de transferuri la volei și vrea clasarea în primele patru apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*