LPF-ul a mai inspectat odată arena „Francisc Neuman”, Balint își motivează elevii: „Vom intra în istoria clubului, suntem generația care va inaugura noul stadion al Aradului”

Trei reprezentanți ai Ligii Profesioniste de Fotbal s-au asigurat că omologarea parțială dată săptămâna trecută arenei „Francisc Neuman”, de doi dintre colegii lor, are acoperire și în teren. Cu atât mai mult cu cât constructorul și Primăria se angajaseră să mai facă unele retușuri până la ora partidei de vineri, cu FC Voluntari.

Iar lucrurile sunt în general în ordine cu o singură excepție. Vorbim despre parcarea din fața stadionului, care trebuie amenajată pentru cele două autocare ale combatantelor, dar și pentru carul de transmisie al televiziuni ce produce partida dintre arădeni și ilfoveni. Primăria s-a angajat că până joi totul va fi în regulă și – probabil – așa va fi din moment ce s-a lucrat de zor la acea parcare în ultimele zile.

Specialiștii LPF au ajuns, practic, în fiecare colțișor al tribunei I, vizitând inclusiv cabina de comandă, sectoarele rezervate presei scrise și TV, dar și vestiarele de la demisol. Au petrecut minute bune și la nivelul gazonului, pe care l-au măsurat din nou, ca și cele două porți, de altfel.

Chiar dacă nu au dat declarații la finalul vizitei fulger din această seară, reprezentanții LPF s-au arătat mulțumiți de ceea ce au găsit pe noua arenă, fiind chiar plăcuți surprinși de sistemul de nocturnă, care se reglează automat în funcție de cât de întuneric este afară.

Despre stadion a vorbit în această seară și Laszlo Balint. „Inaugurarea noii arene sper să fie un stimul suplimentar pentru noi, o motivație. Toți trebuie să înțeleagă că, practic și teoretic intrăm în istoria clubului. Vom generația care va inaugura noul stadion al Aradului și trebuie să avem aitutdiune pozitivă. Adică să fim la un nivel maxim, să facem totul ca să câștigăm fiecare metru de teren ca să ne putem bucura. Iar bucuria celor 3 puncte va fi foarte mare mai ales pentru spectatorii noștri”, a punctat antrenorul principal al „roș-albilor”.

Balint și conducerea clubului vor rezolva și problema condițiilor de recuperare după efort, accesul la bazele de profil fiind interzis în contextul pandemiei de coronavirus. „Am și discutat cu domnul Meszar și vom instala și un jacuzzi la noul stadion. Nu a fost prevăzut în proiect, dar ținând cont de faptul că ne putem gestiona singuri spațiile din moment ce ne vom și muta cu totul acolo, o să amenajăm acolo în funcție de priorități. Iar spațiul și facilitățile pentru recuperarea după efort e una dintre acestea. Mai  sunt multe detalii organizatorice de pus la punct, dar, ușor ușo, le vom face pe toate. Cei din club și cei din Primărie se vor mobiziliza și totul va fi așezat așa cum trebuie . Joi seara facem și primul antrenament pe noul stadion aproape de ora meciului, sper să fie și gazonul ok. La o primă vedere, iarba se prezintă în condiții foarte bune, să vedem cum va fi după ce facem un prim antrenament. Dar, lucrurile vor fi la cel mai bun nivel, sunt sigur”, a mai punctat Laszlo Balint.

FOTO: UTA Media Design

2
0

Articolul LPF-ul a mai inspectat odată arena „Francisc Neuman”, Balint își motivează elevii: „Vom intra în istoria clubului, suntem generația care va inaugura noul stadion al Aradului” apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*