Lucruri electorale! Refacerea centrului, blocurile ANL și tichetele sociale… Totul, pentru voturi!

Claudiu BuciuSindromul lucrărilor realizate în prag de alegeri a lovit și administrația lugojeană, care forțează cu doar o lună înainte de votul pentru funcția de primar să arate că se pot realiza lucruri și în Lugoj. Motiv pentru care au pornit lucrările de reabilitare a zonei centrale, blocurile ANL sunt gata de împărțit, iar tichetele sociale pleacă din Primărie cu viteza gândului spre beneficiari.

Votul din buricul târgului

După mai mulți ani de promisiuni ale actualei admi­nis­trații locale, au fost demarate în sfârșit primele lucrări de reabilitare urbană în centrul Lugojului. Oltenii de la firma Eldiclau din Craiova au început luni, 24 august lucrările de refacere a centrului pietonal al municipiului, pe tronsonul din strada Mocioni, de la Ceasul Electric până la intersecția cu strada Bucegi.

Startul execuției a fost anunțat inițial pentru 10 august, dar constructorul care a câștigat licitația a amânat deschiderea șantierului după sărbătoarea ortodoxă Adormirea Maicii Domnului, din 15 august. În cadrul proiec­tului e prevăzut ca amenajările decorative din beton să fie demolate, iar dalele din pavajul realizat la mijlocul anilor ’90 vor fi înlocuite cu un pavaj din granit.

Ca noutate, va fi instalat un sistem de jeturi de apă în pardoseală. Finalizarea lucrărilor a fost promisă de primarul Lugojului pentru sfârșitul acestui an, în luna decembrie. Greu de crezut, majoritatea proiectelor fi­nanțate de primărie în ultimii ani nu au respectat termenele inițiale de finalizare. Proiectul de reabilitare a zonei centrale pietonale, este o promisiune veche a primarului actual. Investiția este prevăzută a fi realizată în mai mulți ani, fiind îm­părțită în trei tronsoane, costul total ridicându-se la peste patru milioane de euro.Reacții pe măsura lucrărilor

Lugojenii nu mai ”mușcă” la lucrările electorale, realizate pe ultimii metri, lucru care s-a observat din reac­țiile generate de startul investiției. De la ”se îngrașă porcul de Crăciun”, la ”cu siguranță nu va fi gata nici anul viitor”, sau ”se face în grabă, costă mult și lucrările sunt de proastă calitate. Peste 2 ani iarăși o sa vedem gropile. Așa au făcut și cu trotuarele, asfaltările și unele clădiri. Nu au făcut nimic de calitate și care să reziste”, acestea sunt reac­țiile lugojenilor. Mai mult, unii se întreabă de ce nu s-au găsit bani pen­tru a fi terminată și stația de epurare a Lugojului, care este încă nefuncțională și generează lunar amenzi serioase.

Bonus de alegeri, apartamente ANL

Municipalitatea lugojeană forțează finalizarea cât mai rapidă a listei pentru repartizarea celor mai noi apartamente ANL, ridicate pe strada Țesători. Angajații din primărie au primit sarcina de la primarul Francisc Boldea să termine în cel mai scurt timp reactualizarea anchetelor pentru stabilirea listei finale cu beneficiarii care se vor muta din această toamnă. Circa 80 de dosare au fost împăr­țite la mai multe echipe de lucru. Între timp proiectul de racordare la apă canal a ajuns la faza compactare a terenului și introducere a conductelor.

“Se lucrează la proiectul de viabilizare de la blocurile ANL. Până acum s-a realizat partea de compactare și s-au început lucrările de racordare la utilități, apă și canalizare. La final se va asfalta și se vor amenaja locuri de parcare”, a precizat Cristian Ga­lescu, viceprimarul Lugo­jului.

Două blocuri cu un inventar de 60 de apartamente cu două camere vor putea fi repartizate familiilor tinere, numai după ce toate racordările la utilități se vor finaliza, așa cum prevăd noi­le reglemen­tări.

În schimb cele 64 de spații lo­cative, pentru cazuri sociale, prevăzute a fi amenajate într-unul din fostele dormitoare de la fosta unitate de infanterie de pe strada Timișoarei, proiect început de mai mult de 12 ani, nu au nici o șansă să fie finalizate în viitorul apropiat.

Clădirea care a ajuns într-o stare avansată de degradare nu va mai putea beneficia în acest an de nici o lucrare de reabilitare, soarta acesteia urmând să fie decisă, în cel mai fericit caz, anul viitor.

Articolul Lucruri electorale! Refacerea centrului, blocurile ANL și tichetele sociale… Totul, pentru voturi! apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*