Lugojeanca Patricia Roșca, la primul recital solo

Tânăra pianistă Patricia Roșca invită publicul lugojean la primul ei recital solo, care va fi difuzat live de pe scena Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”. Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Lugoj, este programat pentru data de vineri 23 aprilie, de la ora 17.
Patricia are 13 ani și este elevă a Școlii Gimnaziale de Muzică ”Filaret Barbu”, fiind pregătită în anii precedenți de prof. Carmen Schöner și în prezent de prof. Andreia Florea.

Pe parcursul anilor, Patricia Roșca a obținut numeroase premii, atât în țară, cât și la competițiile internaționale.

Este laureată a Marelui Premiu și Trofeului concursului inter­na­țio­nal de pian ”Clara Peia” – 2019, ultima ediție desfășurată în mod cla­sic. Astfel, concertul din 23 aprilie poate fi considerat și o Gală a laureaților pentru respectivul concurs. În mod tradițional, în deschi­derea acestor gale cânta câștigătorul ediției precedente, și, în acest fel, tradiția va fi continuată.

”Aștept cu nerăbdare acest eveniment Deși studiez de șapte ani la Școala Gimnazială de Muzică ”Filaret Barbu” din Lugoj, nu am asistat niciodată la un recital solo, cu excepția celor organizate de școală, unde toți elevii talentați participau. Am hotărât să sparg eu gheața, cum se spune. Sper ca acest recital să fie un succes și cu această ocazie să fie promovată și muzica clasică, deoarece cred că cultura este foarte importantă”, ne declara Patricia Roșca.

În program sunt lucrări de J. S. Bach – Preludiu din Suita En­gle­ză nr. 3, WA Mozart – Sonata K 311, Fr. Liszt – Paganini Liszt Etude nr. 6, F. Mendelsson – Rondo Capriciosso, F. Chopin – Scherzo 2 op. 31, Fr. Liszt – Rapsodia Un­gară nr. 2.

Articolul Lugojeanca Patricia Roșca, la primul recital solo apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*