Lugojeanul David Cut, locul I la concursul național de pian ”Brownissimo”

Tânărul David Cut din Oloșag este laureatul unui nou concurs de pian. El a obținut Premiul I la Concursul Național de Interpretare Pentru Pian ”Brownissimo“, organizat de Editura Rao, împreună cu Band Music School și în parteneriat cu London College of Music Examination.”Felicitări cursantului nostru David Cut, de la clasa de pian a profesoarei Eliana Zah! A luat Premiul I la Concursul National Brownissimo pentru tinerii pianiști amatori și profesioniști, desfășurat la București. O nouă dovadă a faptului că voința și performanța merg mână-n mână, chiar și în vremurile dificile pe care le trăim în prezent”, spune Flavia Rosana Căprariu, coordonatoarea acțiunilor FOA.

Concursul coincide cu afirmarea pe plan internațional a cunoscutului autor de romane, Dan Brown, odată cu lansarea cărții ilustrate ”Simfonia sălbatică”. Interpretarea unei piese din această compoziție a fost una dintre modalitățile de a câștiga acest concurs, dar s-au primit și interpretări de la alți compozitori.

”David Cut are 10 ani și este în anul III de studiu al pianului. Este un copil foarte serios și conștiincios. Am început studiul pianului cu o oră pe săptămână. De doi ani, facem două ore pe săptămână și rezultatele sunt foarte bune. Studiază zilnic, pentru că la început nu a avut auzul muzical dezvoltat, ca la alți copii, dar el a depășit acest stadiu cu brio. Este din Oloșag, are pian acasă, părinții l-au incurajat permanent și el vrea mereu să țină pasul cu perfor­manța”, ne-a declarat profesoara de pian Eliana Zah.

La fiecare concurs instrumental la care a participat, David Cut a luat Premiul I. Excepție este doar Concursul online ”Music for your soul”, unde a luat Premiul de Ex­ce­lență al ediției 2020. Premul I a mai luat la Concursul Internațional ”Banatus Temesiensis”, ediția a doua, desfășurat la Colegiul N­a­țio­nal ”Ion Vidu” din Timișoara, în februarie 2020; la Gala Talentelor Lugojene, organizată de Clubul Elevilor, în 2019; la ”Fest Art” – Ti­mi­șoara, 2019; la ediția inau­gu­rală ”Melos Fest” Lugoj, 2019; la Concursul ”Maria Cernovodeanu” din Timișoara, 2019, precum și la ”Live Muse Art”, Arad, tot în anul 2019.

Pentru a respecta condițiile sanitare specifice pandemiei, Brownissimo din acest an s-a desfășurat exclusiv on-line.

Competiția, la care au participat iubitori de pian cu vârstele cuprinse între 4 și 20 ani, a avut mai multe secțiuni, în funcție de clasă, dar și de nivelul de studio (profe­sio­niști/amatori). Jurizarea a fost asigurată de profesori de la cele mai importante școli și licee de muzică din București. Câștigătorii au primit diplome și alte premii, inclusiv exemplare din ”Simfonia sălbatică” semnate de cunoscutul scriitor american Dan Brown. Premiul de Excelență a constat într-o evaluare la London College of Music Examination.

Articolul Lugojeanul David Cut, locul I la concursul național de pian ”Brownissimo” apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*