Lugojeanul dr. Laurențiu Nistorescu, la conferința internațională de istorie de la Silistra, Bulgaria

În cadrul programului european de cercetare ”Labedia – Enciclopedia Antichității Târzii în Regiunea Balcanică”, în orașul bulgar Silistra se desfășoară, în perioada 10-12 septembrie, conferința internațională de istorie ”Puteri în mișcare: Mutații politice, urbane și demografice în provinciile balcanice din Antichitatea Târzie”.
Conferința reunește peste 40 de cercetători științifici din Bulgaria, România, Turcia, Serbia, Franța, Germania, Spania și alte state europene, printre participanți numărându-se și lugojeanul dr. jr. Laurențiu Nistorescu, directorul Centrului de Studii Daco Romanice Lucus. Acesta susține (în format online) prelegerea ”Continuități transurbane la Dunărea de Jos – mileniul I AD”, care face parte dintr-un program propriu de cercetare în istoria instituțională a epocii marilor migrații.

Laurențiu Nistorescu este și coordonator al publicației ”Paralela 45”, suplimentul cultural al cotidianului timișorean ”Renașterea bănățeană”.

Mediul academic din regiunea vestică a României mai este reprezentat la conferința internațională de la Silistra de arheologul Călin Timoc, muzeograf principal la Muzeul Național de Istorie a Banatului, de asemenea colaborator permanent al Centrului Lucus.

Articolul Lugojeanul dr. Laurențiu Nistorescu, la conferința internațională de istorie de la Silistra, Bulgaria apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*