Lugojenii egalează liderul

Penultimii clasați au izbutit în această după-amiază să înscrie fruntașei seriei vestice în Liga 3 mai multe goluri decât totalul cumulat al celor marcate în precedentele 3 meciuri acasă din acest retur de campionat, egalând la începutul ultimului sfert de oră al întâlnirii de la mijlocul sezonului de primăvară și alegându-se tot cu un punct la a doua apariție pe teren propriu într-o săptămână: CSM Lugoj – CS Şoimii Lipova 2-2 (1-1).

A completa o serie de 3 partide într-o săptămână nu prea e la îndemâna cluburilor divizionare românești, neobișnuite în general cu un asemenea ritm competițional, dificultate întâmpinată și de liderul Seriei a IV-a în deplasarea de la ora 17 pe terenul penultimei clasate, CSM Lugoj, care i-a încurcat și mai mult planurile. Vorba aceea, ce începe rău, se poate încheia chiar și mai rău, fruntașii arădeni alegându-se cu numai 4 puncte din aceste trei reprezentații într-o săptămână, după ce sâmbăta trecută pierdeau la scor la Cermei, cu 5-1.

Rezultate care i-ar putea costa pentru al doilea weekend la rând pierderea fotoliului de lider, dat fiind și programul de sâmbătă după-amiază al reșițenilor, acasă cu LPS Cetate Deva, o victorie cărășeană echivalând cu elevarea celor din Valea Domanului în premieră în acest campionat în fruntea ierarhiei.

Astăzi, pe malurile Timișului, a continuat seria fără succes în deplasare în sezonul de primăvară a celor din Lipova, chiar și la a cincea încercare, după remizele de la Sebiș și Deva, 3-3 și 2-2, respectiv înfrângerile de la Dumbrăvița și Cermei. 

Mădălin Popa a egalat prompt pentru CS Șoimii în minutul 31 iar Vlad Filimon a preluat conducerea pentru arădeni în minutul 61, după ce Cristian Onţel deschidea scorul pentru CSM în minutul 30, Temitope Folarin stabilind rezultatul final în minutul 76: 2-2. 

Onţel l-a surprins pe portar cu un şut de la 20 metri însă bucuria amenințatei cu retrogradarea a fost de scurtă durată, după numai un minut oaspeţii egalând prin căpitanul Popa, cu un şut de la 16 metri.

Avea să fie 1-2 în minutul 61, când Filimon a pus latul din 6 metri după o centrare de pe flancul drept a lui Istrate. Lugojenii au egalat prin Folarin cu un şut de zile mari, de la 25 de metri, fără replică pentru portarul Jianu.

A doua remiză consecutivă acasă cu vizitatori arădeni, după 0-0 cu CS Național Sebiș, rezultate de egalitate în urma unor eșecuri la limită în 2019 pe ”Tineretului”, 1-2 cu Metalurgistul Cugir și 0-1 cu ACS FC Avrig. Pe de altă parte, două reușite într-un meci, după un singur gol înscris în precedentele 3 reprezentații pe teren propriu din retur…

Căpitanul lugojenilor, Eugen Miculescu, ne-a declarat: ”După cum am jucat noi astăzi, pot spune că este un rezultat care mă nemulţumeşte, chiar mincinos. Până la urmă, este un rezultat muncit, chiar puteam învinge liderul. Nu a demonstrat că merită primul loc. Am avut mari ocazii, însă ne-am precipitat în faţa porţii. Dacă avem aceeaşi determinare şi jucăm aşa toate meciurile până la final, putem ieşi învingători, chiar dacă şansele noastre sunt minime în ceea ce privește salvarea de la retrogradare. În această serie foarte echilibrată şi ultima clasată poate să producă surpriza. Noi am fost una dintre echipele care putea învinge liderul azi, dar norocul a fost de partea lor. Felicit colegii şi staff-ul tehnic pentru modul cum au pregătit acest joc şi nu în ultimul rând pe suporterii care ne-au încurajat, venind în număr mare la acest meci. Sperăm în etapa viitoare să facem o surpriză la Dumbrăviţa!”

Șoimii Lipova va mai reveni în Timiș până la Paști, peste două săptămâni, la Giarmata, mai întâi având în program primirea hunedorenilor.

*

CSM Lugoj: Iovicin – David, Giuga, Miculescu – cpt., Mihoc – Kim, Folarin – Maier, Ankomah, Onțel – Gakou (min. 89, Raţiu). 

Antrenor: Călin Cojocaru.

Pe bancă: Andrei Filip – Daniel Filip, Beres, Cărăbaș, Hrudei.

Şoimii Lipova: Jianu – Stoin, Bercu, Vasiu, Filimon – Poiană, Lazea, Mădălin Popa – cpt., Marton – Istrate, Trabalka.

Antrenor: Flavius Sabău.

Pe bancă la start: Creța – Dardai, Calvin, Alex Popa, Burlă, Dobrean, Obrad.

Arbitri: Narcis Bodocan – Csaba Antal (ambii din Cluj) şi  Sergiu Corb (Zalău). Observator de arbitri Luis Moisescu (Drobeta Turnu Severin), iar delegat de joc Mihai Lăzărescu (Târgu Jiu).

 

The post Lugojenii egalează liderul appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*