Lugojenii mai conștiincioși ca niciodată! Încasări mai mari la bugetul local, peste nivelul estimat

Primăria Municipiului Lugoj a anunțat că a înregistrat o creștere peste așteptări a încasărilor din taxe și impozite. Sumele intrate în visteria locală sunt cu câteva mili­oane mai mari.
Așadar, bugetul local s-a mărit după primele două trimestre cu circa 25% raportat la prevederi. Față de aceeași perioadă a anului trecut încasările sunt semnificative.

“Anul acesta avem o creștere la buget cu aproximativ șase mili­oane de lei peste estimările noastre din taxe și impozite. Cred că lugojenii au înțeles mai mult ca în anii trecuți să își achite impozitele și taxele locale și au fost mai conștiincioși și au venit în număr mai mare la casierie. Pe de altă parte am trimis și mai multe somații de plată. Au fost vizați toți restanțierii atât persoane fizice, cât și juridice. Și aceste măsuri au avut efect în creșterea încasărilor. Banii ne ajută să întocmim studiile necesare și proiectele de investiții pentru nevoile de dezvoltare ale orașului, documente pe baza cărora putem ulterior să căutăm surse de finanțare”, a explicat Claudiu Buciu, primarul Lugojului.

Estimările inițiale ale primăriei din taxe și impozite pentru prima jumătate de an au fost de 22 de milioane de lei, la care se adaugă acum cele șase milioane, care sunt în plus. Față de aceeași perioadă a anului trecut, creșterea este cu șapte milioane de lei. Numai din executări silite și popriri pe conturile restanțierilor s-au adunat 2 milioane de lei.

Alte 2,5 milioane s-au adunat din impozitul pe venit (10% se virează către stat, din care 60% se întorc către administrațiile locale), compus din impozitul pe profit și impozitul pe salarii. Un aport important l-a avut și reevaluarea proprietăților la persoane juridice, de unde a rezultat o creștere cu
20-30%.

Peste 10.000 de persoane fizice și juridice cu restanțe de plată au fost la începutul anului în evidențele primăriei, dintr-un total, la nivel de municipiu, de peste 30.000 de contribuabili persoane fizice și circa 2000 juridice.

Articolul Lugojenii mai conștiincioși ca niciodată! Încasări mai mari la bugetul local, peste nivelul estimat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*