Lugojul, nesigur! Abandonul a crescut numărul câinilor vagabonzi din municipiu

Tot mai mulți lugojeni se plâng de numărul mare al câinilor fără stăpân care își fac veacul pe străzile Lugojului, însă puțini sunt cei care doresc să ia atitudine și să găsească o soluție.

La periferia orașului situația este mai gravă, însă animalele sunt prezente și în locurile frecventate adesea de oameni, precum parcurile sau locurile de joacă pentru copii. Din acest motiv părinții se arată tot mai îngrijorați, deoarece câinii vagabonzi, flămânzi și speriați, pot deveni agresivi.
Familii care să îi adopte sunt extrem de puține, iar capacitatea adăposturilor din oraș este depășită. Adăposturile private din Lugoj, dar și administrația locală, încearcă să găsească soluții, însă este nevoie și de colaborare din partea cetățenilor. În acest sens, Primăria Municipiului Lugoj îndeamnă locuitorii orașului să trimită sesizări atunci când observă nereguli cu privire la câinii comunitari.

Noua administrație își propune să eficientizeze serviciul de ecarisaj pentru ca lugojenii să se simtă în siguranță atunci când merg pe stradă, însă pentru a stopa fenomenul oamenii trebuie să conștientizeze că este de datoria lor să nu abandoneze animalele și să opteze pentru sterilizarea acestora.

Din nefericire, rata de abandon a animalelor de companie a crescut îngrijorător la Lugoj, în perioada pandemiei. Spre exemplu, la ora actuală, aproape două treimi din câinii de pripas adăpostiți la Centrul ”Free Amely 2007” au fost abandonați de proprietar. Tot din cauza pandemiei s-au sistat sau și-au diminuat activitatea și campaniile de sterilizare care aveau loc anual la Lugoj și în satele din jur.

Oamenii sunt în continuare nepăsători față de fenomenul înmulțirii necontrolate a animalelor și rare sunt situațiile în care aceștia își duc animalul la cabinetul veterinar pentru sterilizare, deși taxa percepută este infimă și în unele perioade acțiunea este chiar gratuită.

Articolul Lugojul, nesigur! Abandonul a crescut numărul câinilor vagabonzi din municipiu apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*