Lugojul, pe vremea când era un oraș frumos! Expoziție foto despre capitala culturală a românilor bănățeni în perioada dualistă

Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Plastice Lugoj vă propune în luna septembrie expoziția “Lugoj – capitala culturală a românilor bănățeni în perioada dualistă”.”În pofida stării de alertă, care a restrâns semnificativ paleta activităților culturale, Muzeul de Istorie, Etnografie si Artă Plastică Lugoj vă propune o incitantă expoziție fotodocumentară în care publicul are ocazia să descopere gradat, prin întermediul personalităților locale și a numeroaselor manifestări cu caracter național evocate, ascensiunea social-economică a Lugojului, înregistrată între 1867-1914, respectiv afirmarea lui ca centru cultural al românilor bănățeni”, spune Oliviu Gaidoș, muzeograf în cadrul Muzeul de Istorie, Etnografie și Arte Plastice din Lugoj.

Expoziția  “Lugoj – capitala culturală a românilor bănățeni în perioada dualistă” poate fi vizitată până la sfârșitul lunii septembrie 2020, cu respectarea condițiilor de distanțare socială (se admit grupuri de câte trei persoane) și a normelor sanitare în vigoare (purtarea măștii de protecție).

Articolul Lugojul, pe vremea când era un oraș frumos! Expoziție foto despre capitala culturală a românilor bănățeni în perioada dualistă apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*