Luminița Huțupan să nu-și dea arama pe față!

De câteva zile, pe Facebook, s-a inițiat o discuție care o vizează pe fosta mare portăriță Luminița Huțupan-Dinu, care a declarat, în media, că vrea să părăsească România, că aici nu-și mai găsește locul, simțindu-se marginalizată. Această decizie a Luminiței vine în urma faptului că cei de la HCM Rm Vâlcea, unde ea a activat în ultimul an, nu i-au mai prelungit contractul, noul antrenor, Aurelian Roșca, preferând să-și aleagă singur staff-ul, el având de atins o țintă destul de înaltă, impusă de însuși primarul orașului Vâlcea.

Poate că pretențiile Luminiței sunt justificate, mai ales că un CV sportiv ca al ei este unic în România, de ce nu, chiar în lume:
Ca sportivă
• De 3 ori câștigătoare a Ligii Campionilor EHF
• De 2 ori câștigătoare a SuperCupei Europei
• De 10 ori câștigătoare a Ligii Naționale din România și a Campionatului Național Sloven
• De 9 ori câștigătoare a Cupei României și a Cupei Sloveniei
• Câștigătoare a Supercupei României 2007 – prima ediție
• Câștigătoare a Cupei Cupelor 2007
• Câștigătoare a Trofeului Campionilor 2007 – prima ediție
• Semifinalistă a Ligii Campionilor EHF 2009, 2012
• Medalie de argint la Campionatul Mondial de Handbal din 2005
Recunoașteri internaționale
• Cel mai bun portar la Campionatul European de Handbal din 2000
• Cel mai bun portar la Campionatul Mondial de Handbal din 2005
• Cel mai bun portar din toate timpurile – votată cu 93,77% pe pagina oficială IHF

Pentru toate acestea, însă, Huțupan a a primit salarii bune, atât în țară, cât și în străinătate, mai ales că a jucat la echipe de top: Oltchim, RK Krim, Kometal, din nou Krim și din nou Oltchim Rm Vâlcea. Mai mult, în noiembrie, 2010, ea a devenit Cetățean de Onoare al Orașului Rm Vâlcea, fiind votată în unanimitate de către membrii Consiliului Local. Huțupan a primit și un post de antrenoare la Colegiul Energetic din Vâlcea, în paralel cu cel deținut la Centrul de Excelență.

Așadar, sportiva Luminița Huțupan a primit toate onorurile cuvenite, toate recunoașterile, pentru cariera sa de excepție. Dar dacă vorbim de antrenoarea Huțupan, aici lucrurile nu mai stau la fel de bine, pentru că Luminița n-a ieșit aproape cu nimic la rampă – nici la Centrul Național de Excelență Vâlcea, nici la Cluj și nici în ultimul an, la HCM Rm Vâlcea. N-a găsit cele mai bune căi de comunicare cu elevele sale, n-a avut și nu are acel zvâc de șlefuitoare de portari, cu sinceritate spunem că nu s-a făcut remarcată cu nimic. Poate doar că este ceva mai vocală, cu expresii mai rustice, pe care, de cele mai multe ori, nu și le-a cântărit, fapt care nu a fost pe placul tuturor.

Și dacă Aurelian Roșca nu a vrut să o aibă în colectivul tehnic, este dreptul oricărui antrenor să-și aleagă colaboratorii, oameni de încredere cu care să atace noul sezon, unul care se anunță destul de încrâncenat. Luminița Huțupan nu trebuie să-și dea arama pe față și să arunce cu noroi în stânga și-n dreapta, pentru că se murdărește singură și ar fi păcat de o așa carieră de excepție! (Ionel Pană)

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*