Luna plantării arborilor! Ocoalele silvice din Lugoj, Făget și Coșava regenerează peste 30 de hectare de pădure

Ocoalele Silvice Lugoj, ”Ana Lugojana”, Coşava şi Făget vor marca în perioada 15 martie – 15 aprilie ”Luna plantării arborilor”, prin împăduriri masive în toate locurile unde s-au efectuat exploatări.
Pe raza Ocolului Silvic ”Ana Lugojana” vor fi organizate mai mul­te acţiuni care se vor concre­tiza prin plantarea în zona Nă­dragului, pe văile Cornet și Pa­de­șului, a unui număr total de 43.500 de puieţi din speciile molid, brad, paltin, frasin, cireş, stejar sau nuc negru.

”Ca de fiecare dată, noi promovăm specii de o valoare deosebită. Pe Valea Cornet vom face împăduriri integrale pe 5 hectare de teren cu 25.000 de puieți de molid, gorun, paltin și frasin. Apoi, pe Valea Padeșului vom face completări pe 3,7 hectare cu 18.500 puieți din speciile brad, molid, gorun, paltin și frasin”, ne-a declarat inginerul silvic Porfir Daminescu, responsabil cu regenerarea pădurilor în cadrul unităţii silvice.

La Ocolul Silvic Coşava, cel mai mare din judeţul Timiş, vor fi plantate 12 hectare de pădure, cu aproape 60.000 de puieţi din specii de valoare economică ri­di­cată.

”Pe cele 12 hectare vor fi e­fectuate împăduriri integrale, dar și completări cu specii valo­roase, precum molid, brad, fra­sin, paltin și cireș. Cele mai mari suprafețe le vom planta pe Valea Sașa, între Poieni și Tomești”, ne-a spus Adrian Ursulescu, șeful Ocolului Silvic Coșava. Pe raza Ocolului Silvic Lugoj vor fi plantate integral 2,25 ha de teren cu tot cu completări. În total, vor fi sădiţi circa 11.000 de puieţi. ”Plantările se fac pe raza localităţilor Drinova, Leucuşeşti şi Sacoșu Mare, principalele specii fiind stejarul, gorunul și cerul, iar de amestec avem cireș și fra­sin ”, ne-a transmis ing. silvic Ioan Lădariu, responsabil cu rege­nerarea pădurii pe raza ocolului.

La Făget, lucrătorii silvici vor face completări pe două hectare de teren, iar alte 7,4 hectare vor fi integral regenerate artificial. ”Cele mai mari lucrări de împădurire, pe 4 hectare, vor fi efectuate pe raza satului Po­ver­gina.

Dar vor fi și în zona Margina și Surduc. Pe cele 9,4 hectare vom planta un număr de 47.450 de puieți din speciile gorun stejar, paltin și frasin. Pentru biodiversitate și amestec avem și cireș și nuc negru”, ne-a declarat Alexandru Pongracz, șeful Ocolului Silvic Făget. În total, în estul ju­de­ţu­lui vor fi sădiţi 162.000 de pu­ieţi, pe 30.000 de hectare de te­ren.

Articolul Luna plantării arborilor! Ocoalele silvice din Lugoj, Făget și Coșava regenerează peste 30 de hectare de pădure apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*