Lynx Ploiești, pe locul 6 în ierarhia baschetului la Under 13

Echipa feminină ACS Dan Dacian București și echipa masculină Alpha Sport Team – Alb – Sibiu au câștigat ieri laurii naționali la categoria “Under 13”, dupa ce s-au impus în finalele Campionatelor Naționale desfășurate în Parcul Municipal Ploieşti Vest în cadrul Turneelor Naționale de Baschet Juniori în aer liber.

baschet1În întrecerea feminină, ACS Dan Dacian București a dispus în finala de Olimpia București, cu scorul de 32-29, în vreme ce în competiția similară masculină, Alpha Sport Team Sibiu a trecut de ACS Dan Dacian București, cu scorul de 31-28. Medaliile de bronz au fost câștigate de Gladius Târgu Mureș, respectiv Transilvania Brașov.
Bucuria revenirii pe terenul de baschet dupa șase luni de restricții impuse din cauza pandemiei COVID-19 s-a resimțit din plin în aceste zile pe terenurile de baschet situate în Parcul Municipal Ploiești Vest, grație eforturilor uriașe depuse de toți participanții la Turneele Naționale de Baschet Juniori în aer liber. Vreme de patru zile, cele mai valoroase participante din întreaga țară de la categoria “under 13” au încercat să se acomodeze cu toate normele epidemiologice pentru a se putea exprima cât mai bine sub panouri.
Pe toata durata evenimentului, micuții baschetbaliști şi antrenorii lor, alături de arbitri și organizatori, au respectat măsurile de protecție medicală obligatorii, atât pe teren, cât și în afara acestuia, demonstrând în acest fel că baschetul se poate juca și în actualele condiții.
Conform rezultatelor înregistrate, astăzi, în Faza Finalelor, clasamentul CN U13, masculin, editia 2019-2020, este următorul:
1. Alpha Sport Team Sibiu
2. Dan Dacian Bucureşti
3. Transilvania Braşov
4. Academia de Baschet Phoenix Galaţi
5. Lynx Ploieşti
6. Laguna Bucureşti
În finala mare a întrecerii masculine, Alpha Sport Team – Alb – Sibiu a reușit să dispună de ACS Dan Dacian București cu scorul de 31-28, în urma unei evoluții deosebite, care i-a adus la final și tricourile de campioni naționali la U13.
În finala mică, ACS Transilvania Brașov a câștigat confruntarea cu Academia de Baschet Phoenix Galați, cu scorul de 42-32, și a intrat în posesia medaliilor de bronz, în vreme ce
Lynx Ploiești a trecut de Laguna București într-o dispută care a stabilit locurile 5-6.
Turneele Naționale de Baschet Juniori în aer liber de la Ploiești au fost organizate de Federația Română de Baschet, cu sprijinul Ministerului Tineretului si Sportului, și în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploiești.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*