Mai aproape de Europa! Lugojeanul Gabriel Olariu a depus la Ministerul Transporturilor documentația pentru deschiderea aeroportului din Caransebeș pentru traficul aerian internațional

Claudiu BuciuDupă cum se știe, data de 14 mai a fost o zi istorică pentru aviația din Banat. Momentul aterizării aeronavei de tip Beecraft pe pista aeroportului din Caransebeș a însemnat reluarea zborurilor după 15 ani, punând acest oraș pe harta aviatică a țării.

Din 20 noiembrie, aeroportul din Caransebeș va înregistra încă o premieră: prima cursă charter cu pasageri la bord, care va sosi de la București.

Proiectul se datorează eforturilor de cursă lungă ale omului de afaceri lugojean Gabriel Olariu, care, la ora discuției noastre (miercuri, 9 septembrie), se afla în Germania.

”Mă aflu în Germania, pentru a achiziționa două autobuze de transport pentru aeroport și voi continua să am câteva întâlniri pentru noi achiziții, pentru tot ceea ce înseamnă trafic de pasageri. Până acum, ne-am dotat cu aparate pentru degivrarea aripilor, cu mașini de curățat pista, pentru îndepărtat zăpada etc. Am achiziționat și mașini pentru transportul bagajelor și pentru tractarea avioanelor pe pistă. Suntem în plin proces de finisare a clădirii aerogării, lucrări pe care le dorim terminate la 15 noiembrie. Din acest moment, vom deveni aeroport și pentru pasageri”, ne-a declarat telefonic Gabriel Olariu.

 Punct de vamă și poliție de frontieră

Olariu este încredințat că la Caransebeș va funcționa curând un aeroport internațional:

”Am depus la Ministerul Transporturilor documentația pentru deschiderea aeroportului din Caransebeș pentru traficul aerian internațional. Așa se numește: aeroport deschis traficului aerian internațional. Asta înseamnă că aici vom avea punct de vamă și poliție de frontieră. Noi am cumpărat din Germania tot sistemul de securitate, toate aparatele cu raze, benzile transportoare, detectoarele de substanţe explozive și de droguri”.

Aeroportul Banat – Caransebeș, administrat de societatea Aeroportul Caransebeș S.A., dispune de o pistă de 2.000 de metri lungime, are trei hangare și este destinat avioanelor până la 20 de tone.

La Caransebeș pot ateriza atât avioane de transport marfă, cât și avioane destinate pasagerilor, cu 50, maximum 75 de locuri, precum și elicoptere.Articolul Mai aproape de Europa! Lugojeanul Gabriel Olariu a depus la Ministerul Transporturilor documentația pentru deschiderea aeroportului din Caransebeș pentru traficul aerian internațional apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*