Mai așteptăm! Lucrările la cazarma de pe strada Banatului nu vor fi gata nici în acest an

Proiectul de amenajare a noului sediu al Direcției de Asistență Social Comunitară nu va fi finalizat nici în acest an, deși lucrările trebuiau terminate de acum doi ani. Întârzierea este cauzată de o dispută între constructor și subcontractant.

Lucrările de amenajare a unui nou sediu DASC, în fosta cazarma austriacă de pe strada Banatului nu pot fi finalizate nici în acest an, din cauza blocajelor şi întreruperilor repetate.
Recepţia anunţată în faza demarării proiectului pentru 2018, reportată pentru sfârşitul a­nu­lui trecut, amânată apoi pentru primul trimestru al anului curent şi încă o dată promisă pentru această toamnă, va fi prelungită pentru anul care urmează.

Cauza întârzierilor ar fi, conform celor din Primăria Lugoj, o neînțelegere între constructorul care a câștigat licitația (o firmă din Lugoj) şi subcontractant.

“În momentul de față, lucrările de amenajare interioară la partea din cazarma de pe strada Banatului, de lângă Cooperativa Munca, care este destinată noului sediu DASC, sunt blocate. Contractul a fost suspendat din cauza unor probleme apărute între constructor şi cei care execută lucrările. Nerespectarea termenului de finalizare va fi urmat de penalizări. Constructorul va primi în perioada următoare un nou ordin de începere a lucrărilor. În circa două luni de zile, proiectul ar putea fi încheiat”, a explicat Cristian Galescu.

Administra­ția lugojeană se chinuie de circa șapte ani, de când a fost cedată clădirea de către Consiliul Județean Timiș, să găsească o soluție de a reabilita fosta cazarmă, una dintre clădirile istorice ale orașului.

Primele lucrări au debutat abia în 2017, după ce clădirea a fost mai întâi cedată unui ONG, care a anunțat că va deschide un liceu privat, dar a renunțat la idee în 2015. Până în prezent, Primăria Lugoj a reușit să refacă doar fațada cazărmii, pe strada Banatului.

Articolul Mai așteptăm! Lucrările la cazarma de pe strada Banatului nu vor fi gata nici în acest an apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*