Mai cumpătați! Doar zece persoane au ajuns la Urgențe din cauza exceselor alimentare

Tentațiile culinare specifice Sărbătorilor Pascale cresc riscul excesului alimentar, iar preparatele tradiționale gustoase, însă bogate în grăsimi, precum ouăle, drobul, prăjiturile, dar și băuturile alcoolice consumate după o perioadă lungă de post, pot declanșa diverse probleme de sănătate.
Acestea pot fi minore, spre exemplu reflux gastroesofagian sau balonare, însă pot deveni cu ușurință și grave, declanșând probleme precum o criză biliară sau chiar un infarct.

Anul acesta, poate și din pricina restricțiilor impuse de contextul pandemic ori de teamă să nu își petreacă Paștele la spital, lugojenii au dat dovadă de mai multă cumpătare când s-au așezat la masă. Astfel, pe perioada Sărbătorilor Pascale, începând de vineri și până în dimineața zilei de marți, 4 mai, s-au prezentat în total la Compartimentul de Primiri Urgențe al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” circa 10 persoane care au manifestat crize biliare ori intoxicație acută cu alcool, un număr mult mai mic față de anii anteriori.

După Sărbători, medicii recomandă cetățenilor să înlocuiască alcoolul cu ceaiurile din plante, iar dulciurile, mâncarea grasă și carnea să o dea la o parte în favoarea salatelor de legume și a fructelor proaspete.

Articolul Mai cumpătați! Doar zece persoane au ajuns la Urgențe din cauza exceselor alimentare apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*