Mai este timp! Înscrierile la creșele din Lugoj încep în iulie

Serviciul creșe, subordonat Direcției de Asistență Socială Comunitară Lugoj, aduce în atenția părinților că perioada de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor pentru anul școlar 2019-2020 este cuprinsă între 1 și 15 iulie. Înscrierile se fac la sediul D.A.S.C. Lugoj, str Victoriei nr. 4, camera 14 – Registratură, relații cu publicul, în perioada mai sus amintită, începând cu ora 8.
Beneficiarii serviciilor acordate de Serviciul creşe sunt copiii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani, declaraţi apţi din punct de vedere medical pentru a frecventa colectivitatea şi ai căror părinţi au domiciliul sau reşedinţa în Lugoj.

Actele necesare sunt: copie de pe certificatul de naştere al copilului; copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali , certificatele de naştere ale fraţilor minori şi, după caz, copie a hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; copie de pe certificatul de căsătorie al părinţilor; sentinţă de divorţ/copie certificat de deces (unde este cazul); dosar plic; cerere de înscriere și adeverință de venit.

Dintre criteriile pentru departajarea dosarelor în vederea admiterii micuților la creșă fac parte: vârsta copilului (doi ani împliniți); domiciliul; familie monoparentală ori cu unul sau mai mulți copii în întreținere; frați ce frecventează grădinițe în incinta cărora funcționează creșa sau școli aflate în apropiere, dar și vechimea cererii, astfel în situația în care sunt doi copii ce împlinesc doi ani în aceeași lună, departajearea va fi realizată în funcție de vechimea cererii.

Numărul de locuri disponibile în cadrul Serviciului creşe este de 79 pentru perioada septembrie 2020 – iunie 2021, după cum urmează: 20 locuri în cadrul Creşei nr. 1 (zonele Micro 1, Făgetului, Buchini, Balta Lată, zona Pieţei, zona Primăriei, str. Cloşca, str. Horia, str. Dunării); 20 locuri în cadrul Creşei nr. 2 (zonele Micro 2, Micro 3, Micro 4, Micro 5, Cotu Mic, Zona Naimontele, str. Jabărului, str. Huniade, str. Primăverii, str Crişan, Splaiul Corneliu Coposu, Splaiul 1 dec 1918, str Gh.Doja); 19 locuri în cadrul Creşei nr. 3 (zona parcului G. Enescu, zonele Gării, Ștrand, Stadion, Ţesătorilor, Splaiul Coriolan Brediceanu, str. N. Titulescu, str. Bucegi, str. Banatului, str. Coloman Wallisch); 20 de locuri la Creșa nr. 4 (zona Bocșei, Zona ITL, str. N. Titulescu, zona situată între Bocșei și str. Buziașului).

Articolul Mai este timp! Înscrierile la creșele din Lugoj încep în iulie apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*