Mai mult decât speranțe! Cresc șansele unei finanțări europene, pentru noul spital de la Lugoj

Noul spital de la Lugoj are șanse reale de a primi finanțări europene. Proiectul întocmit de Primăria Municipiului Lugoj s-a calificat în selecția finală a obiectivelor propuse spre finanțare prin programul european PNRR. În total, în prima fază au fost depuse câteva sute de solicitări. Dintre acestea, doar 25 de obiective vor obține în final finanțarea.
Primarul Claudiu Buciu consideră că acest ”pas mic, dar esențial” dovedește că proiectul colegilor din Primărie a fost foarte bine întocmit și fundamentat: ”le mulțu­mesc colegilor implicați în acest proiect, dar și colaboratorilor care și-au dat tot concursul pentru ca proiectul să ajungă la bun sfârșit”.

În adresa Ministerului Sănătății nr. 8333, din 6 septembrie 2021, trimisă Primăriei Municipiului Lugoj se spune, printre altele:

”Prin această adresă vă informăm că obiectivul de investiții înaintat către Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene și către Ministerul Sănătății, cu scopul de a fi inclus în PNRR, a fost inclus pe lista celor 49 de obiective de investiții propuse a fi finanțate din fonduri PNRR, sub obiectivul Construcții de spitale noi și/sau construcția de corpuri/aripi noi de spitale și/sau dotări pentru 25 de unități sanitare”.

Selecția celor 25 de obiective care vor primi finanțare se va face în baza unei metodologii de prioritizare, care va fi gata în trimestrul trei al acestui an.

”Este un pas mic, dar esențial. Faptul că obiectivul nostru a fost inclus pe lista transmisă Comisiei Europene, este rodul muncii de până acum. Dacă nu am fi fost pe această lista ar fi însemnat că am ignorat până acum posibilitatea acestei finanțări, ceea ce ar fi fost iresponsabil din partea noastră. O asemenea posibilitate ne obligă să facem în continuare toate eforturile necesare pentru a o obține. Până acum am făcut toate demersurile necesare și iată că nu am greșit. Lugojul, lugojenii și toți locuitorii din zonă au nevoie de acest spital, el nu se construiește pentru primar, consilieri locali sau pentru vreun partid ci pentru a ridica nivelul calității vieții tuturor locuitorilor”, a comentat primarul Claudiu Buciu, care adaugă că ”nimic nu se face de pe o zi pe alta, orice investiție serioasă necesită o pregătire temeinică, pași corecți și răbdare”.

Edilul șef este conștient că în etapa finală ”suntem supuși unei concurențe foarte mari, în această cursă intrând comunități cu lideri puternici din punct de vedere politic. Suntem foarte avansați cu documentațiile tehnice necesare și vom menține acest ritm pentru a îndeplini toate condițiile necesare pentru a depăși și etapa finală a selecției. Nu va fi ușor, însă vă asigurăm că vom face tot ceea ce ține de noi pentru a îndeplini toate condițiile necesare aprobării finale a proiectului”.

În documentul semnat de ministrul Ioana Mihăilă se mai arată că ”în total, Componenta de Sănătate din PNRR are un buget de 2,45 mrd. euro, din care 1,55 mrd. euro pentru infrastructura medicală”.

Articolul Mai mult decât speranțe! Cresc șansele unei finanțări europene, pentru noul spital de la Lugoj apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*