Mai multă activitate! Terasa Concordia, teren de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3

Elevii care învață la Școala Gimnazială Nr. 3 vor avea de acum mai mult spațiu pentru desfășurarea activităților școlare. Un teren de sport va fi amenajat în spațiul fostei terase Concordia.
Unitatea de învățământ lugojeană, unde învață în prezent 300 de copii, reprezintă o adevărată emblemă a orașului, celebrând, în anul 2019, la început de decembrie, 250 de ani de atestare documentară.

În prezent, copiii înscriși aici vor putea beneficia, pe lângă actul educațional de înaltă calitate, și de un spațiu extins, unde vor putea să desfășoare în siguranță activități sportive. Inițiativa transformării fostei terase Concordia în curte pentru Școala Gimnazială Nr. 3 vine în urma deciziei adoptate de primarul Claudiu Buciu.

”Sporirea calității actului edu­cațional implică și spațiile necesare desfășurării acestora. Poziționarea Școlii Gimnaziale Nr. 3 în zona cen­trală a orașului a constituit un im­pediment în identificarea unui spațiu necesar amenajării unui teren de sport până în prezent, însă administrația locală, prin bună­voin­ța d-lui primar și preocuparea acestuia pentru îmbunătățirea con­dițiilor din unitățile de învățământ, a identificat spațiul Orășelului copiilor, vechea terasă Concordia, ca o soluție la problema noastră. Vestea a bucurat nu doar elevii, ci și întregul corp profesoral și părinții, deoarece pe lângă componenta funcțională a acestui spațiu, securitatea copiilor este cea mai importantă pentru noi toți”, a declarat Anda Ursulescu Lungu, director al Școlii Gimnaziale Nr. 3.

Amenajarea terenului a început deja, iar după vacanță elevii și profesorii școlii vor putea utiliza noul spațiu. În atenția părinților care vor să își înscrie copiii la Școala Gim­nazială Nr. 3, în cadrul unității de învățământ sunt prevăzute pentru anul școlar viitor două clase pregătitoare a câte 22 de locuri fiecare, iar cu caracter de noutate, din toamnă se va preda limba germană ca limbă I.

Amintim că, de-a lungul celor peste 250 de ani de existență, Școala Gimnazială Nr. 3 a reprezentat leagăn al devenirii pentru unele dintre cele mai importante per­sonalități ale culturii lugojene: fruntaşul politic Coriolan Bre­di­ceanu, compozitorii Tiberiu Bre­diceanu şi Filaret Barbu, scriitorul V.V. Delamarina, istoricul I. D. Su­ciu şi mulţi alţii.

De existenţa unității de învățământ şi-au legat activitatea ca dascăli V. Nicolescu, I. Vidu sau Timotei Popovici, nume ce definesc spiritualitatea bă­năţeană.

Articolul Mai multă activitate! Terasa Concordia, teren de sport pentru elevii Școlii Gimnaziale Nr. 3 apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*