Mai multe cluburi în Seria a IV-a din Liga 3, 15, însă doar 8 din sezonul trecut. Și din mai multe județe, 8, dar Timișul tot cu 5, și cu Centrul Național de Pregătire Timișoara

Comitetul de Urgență al FRF a stabilit astăzi componența celor 5 serii ale Ligii 3 pentru ediția ce va demara spre sfârșitul săptămânii viitoare, cea vestică fiind una dintre cele 3 cu doar 15 cluburi în alcătuire, din care o treime din județul Timiș, tot 5 precum în campania precedentă, iar mâine de la ora 13 urmează a se efectua tragerea la sorți a programului din campionat.

Seria vestică are un club în plus în comparație cu stagiunea trecută, 15 față de 14, însă doar opt dintre cele care au concurat în aceeași grupă și în campionatul precedent, unul fiind chiar ultimul clasat, CS Nuova Mama Mia, care ar fi trebuit să retrogradeze în Divizia D Timiș pe baza criteriilor sportive și a reglementărilor în vigoare, dar a fost readmis pe fondul recompletării locurilor.

Cu alte cuvinte, aproape jumătate dintre viitoarele componente din C4 sunt noi față de sezonul trecut, crescând totodată și numărul județelor cu protagoniste în concursul acestei zone, opt față de 6 până în luna mai, Vâlcea și Dolj adăugate pe listă.

Millenium Giarmata – CSM Lugoj, unul dintre duelurile timișene rămase pe poziții în C4

Status-quo ca număr de participante din Timiș, tot cinci, dar cu două noutăți, ACS Ghiroda în calitate de nou-promovată la baraj după câștigarea Diviziei D Timiș și Centrul Național de Pregătire Timișoara cu generația de 2000, intrând la categoria juniorilor A.

După timișene, arădenele sunt cele mai multe, trei, însă din ambele județe nu mai figurează ”sateliții” divizionarelor din ligi superioare, ACS Poli din Liga 1 renunțând la poziția la start a formației secunde iar UTA suferind în mai retrogradarea echipei a doua, penultima la încheierea returului în C4 2016/7.

De urmărit însă cum se vor descurca trupele din Timiș, dat fiind că doar CSM Lugoj a avut o foarte bună clasare pe locul 3 în Seria a IV-a dintre continuatoarele la acest nivel, CS Millenium Giarmata mulțumindu-se în schimb cu o postură evident mai modestă.

La vârf, CSM Școlar Reșița va căuta să urce un loc față de stagiunea trecută, încheiată ca vicecampioană, după Ripensia, însă va avea pare-se o contracandidată în FC Unirea 1924 Alba Iulia, intrată în cadru în 2016 tot drept ”pepinieră”, fără a-și fi adjudecat promovarea pe teren din ”D”, dar anunțând acum ambiții sporite, și prin fortificarea efectivului. Este de așteptat totodată ca un cuvânt de spus la lupta pentru pătrunderea în Liga 2 să aibă aspirante implicate și în returul trecut în disputa pentru poziții fruntașe, de exemplu din Lugoj, Sebiș și Deva.

Iar apropo de promovări din eșalonul patru, au mai urcat și CS Șoimii Lipova respectiv CS Internațional Bălești, trupă gorjeană ce-a dispus la baraj cu 2-1 și 3-1 de doljenii de la ACS Tractorul Cetate, formații oltenești mai fiind strămutate și din Seria a III-a, cea din Șirineasa reprezentând Vâlcea iar ”satelitul” Craiovei prim-divizionare și ACSO Filiași, Doljul.

Și în celelalte serii se conturează poate chiar ceva mai clar noi grupări regenerate ale suporterilor din orașe de tradiție, de exemplu în cea ardeleană, a V-a, evidențiindu-se AS FC Universitatea Cluj. Seria limitrofă celei vestice are 16 grupări din 7 județe, dintre care cele mai multe, 5, din Cluj, respectiv câte 3 din Sibiu și Alba, acestea prin translație din grupa vestică. Și aici apar ”sateliți”, cei ai lui CFR Cluj, Gaz Metan dar și AFC Hermannstadt.

În Seria a III-a, 15 cluburi din 6 județe, Ilfovul deținând 4 formații iar Dâmbovița și Teleorman câte trei, dar în componență și cu prahovenii de la ACS Petrolul 52, a Ploieștiului. Altfel, echipe secunde ale lui Astra, Concordia dar și CS Mioveni. La fel și în Seria a II-a, 15 grupări însă din 8 județe, în frunte cu Constanța și Călărași, câte 3, făcându-se remarcată ASS CS Farul, pe când FCSB, FC Voluntari și FC Viitorul au garnituri secunde.

Seria I, cea nord-estică, are cea mai mare răspândire geografică, peste 10 județe, reprezentate prin 16 echipe, dintre care ACS Suporter Club Oțelul iese în evidență pentru Galați, cu cele mai multe exponente, 4.

Iată însă, din totalul celor 77 de cluburi din Liga 3, cele 15 ale seriei vestice, ceea ce înseamnă că întrecerea va deține 30 de etape, cu 4 în plus față de campionatul trecut:

CS Gloria Lunca Teuz Cermei (AR)
CS Naţional Sebiş (AR)
CS Şoimii Lipova (AR)
CSM Lugoj (TM)
CS Millenium Giarmata (TM)
CS Nuova Mama Mia Becicherecu Mic (TM)
ACS Ghiroda (TM)
Centrul Naţional de Pregătire Timişoara (TM)
CNS Cetate Deva (HD)
FC Unirea 1924 Alba Iulia (AB)
CSM Şcolar Reşiţa (CS)
CS Internaţional Băleşti (GJ)
ACS Şirineasa (VL)
CS U Craiova 2 (DJ)
ACSO Filiaşi (DJ).

 

 

The post Mai multe cluburi în Seria a IV-a din Liga 3, 15, însă doar 8 din sezonul trecut. Și din mai multe județe, 8, dar Timișul tot cu 5, și cu Centrul Național de Pregătire Timișoara appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*