Mai puțin și ni se termină norocul! Lugojul și satele arondate mai au doar un singur coșar autorizat

Lugojul și satele din apropiere duc o acută criză de coșari. Mai au doar unul autorizat, în condițiile în care numai în municipiu și cele două sate aparținătoare, Tapia și Măguri, sunt circa 8.000 de case.
Acesta se numește Victor Nemecsek și a rămas doar el în branșă, odată cu închiderea Salprestului, care avea un astfel de serviciu pentru populație. Lugojeanul este un fost pompier.

Dacă înainte salva vieți, în urma intervențiilor la care participa, acum salvează vieți curățând coșurile și ferindu-i pe oameni de riscul incendiilor. Este în branșă din 2001 și spune că oferă un altfel de coșerit.

”Sunt responsabil și curat, așa cum ne dorim fiecare, când angajăm un serviciu autorizat să ne calce pragul casei. Cei care mă cunosc, deja știu! Cei care nu mă cunosc, sigur știu pe cineva care mă cunoaște”, ne-a declarat Victor Nemecsek.

Principalele lucrări pe care le execută vizează curățarea de coșuri, curățarea de sobe și curățarea de centrale termice pe combustibil solid și lichid.

”O curățare periodică la coșuri se ridică la valoarea de 50 de lei, iar curățarea unei sobe este 100 de lei. Serviciile solicitate pentru a fi prestat se fac doar pe bază de programare, în măsura timpului disponibil, la numărul de telefon 0728134843”, ne-a mai spus fostul pompier.

Anul trecut în județul Timiș au fost înregistrate aproape 700 de incendii la clădiri, multe dintre ele fiind la case.

Majoritatea s-au produs din cauza coșurilor necurățate sau a scurt circuitelor la instalațiile electrice îmbătrânite.

Articolul Mai puțin și ni se termină norocul! Lugojul și satele arondate mai au doar un singur coșar autorizat apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*