Majoritatea echipelor de Liga 4 și Liga 3 dispută în această perioadă meciuri de pregătire | CCA a impus un protocol pentru delegarea arbitrilor la meciurile amicale, unul care afectează serios cluburile

 Majoritatea echipelor de Liga a 4-a, Liga a 3-a și Liga a 2-a dispută în această perioadă meciuri de pregătire. Doar că, prin acest protocol medical impus de CCA pentru delegarea arbitrilor la meciurile amicale, cluburile sunt băgate la cheltuieli financiare în plus pentru organizarea jocurilor amicale. Astfel, pe lângă plata baremurile pentru arbitri, cluburile sunt nevoite să achite acum și plata testelor COVID pentru aceștia! În cazul în care cluburile se înțeleg și plătesc testele arbitrilor, dar se depistează un caz pozitiv, echipele rămân cu cheltuiala, dar și fără brigadă de arbitri!

Arbitrii sunt obligați să facă testele COVID cu cel puțin o zi înaintea jocurilor amicale și, din momentul efectuării testelelor, sunt obligați să intre în izolare la domiciliu până la sosirea rezultatelor.In protocol se precizează că un arbitru poate fi delegat la următorul joc de pregătire abia după 6 zile! Și în această situație, după cinci zile de la meciul arbitrat anterior, arbitrul este obligat să facă din nou testul.

Protocolul CCA pentru delegarea arbitrilor la meciurile oficiale

„Având în vedere situația actuală, protecția sănătății împotriva riscului de infecție cu Covid și a competițiilor în sine, CCA decide să delege arbitri (Liga 1, 2 si 3) la jocurile amicale numai dacă îndeplinesc criteriile medicale de mai jos. Aceste criterii vor avea aprobarea medicală finală înainte de a fi anunțate oficial. Ambele echipe trebuie sa respecte protocolul medical afișat pe www.frf.ro.
1. Echipa gazdă sau ambele echipe trebuie să organizeze testul COVID relevant pentru arbitrii fiecărui meci amical cu o zi înainte și să acopere cheltuielile respective.
2. Arbitrii trebuie să trimită rezultatele către CCA și numai după ce a fost trimis un rezultat Covid negativ, sunt eligibili pentru a oficia un meci amical.
3. Delegările vor fi asigurate de către CCA după cererea (e-mail-ul) echipelor, dintr-o lista de arbitri, care și-au confirmat disponibilitatea lor că sunt de acord cu procedura și toate criteriile menționate aici.
4. Oficialii meciului, după efectuarea testului Covid, trebuie să rămână izolați acasă înainte de a merge la meci.
5. Oficialii meciului pot fi delegați la următorul joc abia după 6 zile și după ce au efectuat din nou testul Covid în a cincea zi (cu o zi înaintea următorului joc amical).
*Acest protocol va fi prelungit până la anunțarea altor modificări, în funcție de deciziile autorităților de stat și de protocoalele medicale ale competițiilor FRF / LPF. Nerespectarea criteriilor CCA și al protocolului propus de FRF atrage răspunderea exclusivă a echipelor și/sau arbitrilor“, menționează CCA.

sursa: Monitorul Expres

 

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*