Majoritatea locurilor din pensiunile rurale aflate în comunele şi satele judeţului Maramureş au fost rezervate de turişti români pentru Revelion

Majoritatea locurilor din pensiunile rurale aflate în comunele şi satele judeţului Maramureş au fost rezervate de turişti români pentru Revelion, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Asociaţiei Naţionale de Turism Rural Ecologic şi Cultural din România- ANTREC, filiala Maramureş, Livia Sima.

‘Aproape toate locurile din pensiunile rurale au fost rezervate de turiştii români care au ales să petreacă Revelionul în Maramureş. E posibil să mai fi rămas doar câteva locuri în unele pensiuni, însă majoritatea au fost rezervate încă de la începutul lunii noiembrie. După foarte mulţi ani, românii sunt cei care au ales ca destinaţie de vacanţă Maramureşul şi e un prim semn că voucherele de vacanţă au contat foarte mult în această decizie’, a spus Livia Sima.

Potrivit acesteia, turiştii au optat pentru pensiunile rurale aşezate de-a lungul Văii Vişeului şi Izei, dar şi în pensiunile din satele aşezate în zona depresiunii Lăpuşului.

‘Au fost rezervate locuri având pachete all-inclusive în pensiunile situate în satele şi comunele aşezate de-a lungul Văii Vişeului şi Izei, dar şi în satele din zona Lăpuşului din vecinătatea Munţilor Ţibleş. Avem turişti care au rezervat locuri în pensiunile şi motelurile din staţiunile montane Borşa, Mogoşa, Şuior, dar şi în vecinătatea domeniului schiabil Cavnic din Munţii Gutîi, atât pentru vacanţa de Crăciun cât şi pentru Anul Nou’, a spus Livia Sima.

Un reprezentat al unei agenţii de turism din municipiul Baia Mare a precizat pentru AGEPRES că preţurile la pachetele all-inclusive pornesc de 120 de lei şi pot ajunge la 220 de lei pe zi, în funcţie de facilităţile oferite, însă raportat la alte oferte din ţară preţurile sunt foarte accesibile pentru toate categoriile de turişti.

Potrivit acestuia, Maramureşul este apreciat şi pentru gastronomia locală, dar şi pentru preparatele care se gătesc de către gospodari de cele mai multe ori în prezenţa turiştilor.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*