Majoritatea tinerilor fotbaliști ai UTA-ei ajug în Liga 3-a după dizolvarea grupei de 2001!

De la înființarea Ligii Elitelor, clubul UTA a avut prezențe constante în fazele sale finale. Generația 97-98 a câștigat Cupa și Supercupa în 2016, cea de 2000 a luat bronzul național la U 17 în 2018, iar UTA 2001 a acces în semifinale în acest an, pierzând la penalty-uri dreptul de a juca finala.

Până la urmă, principalul merit al grupei pregătite de Sandu Gaica, Adi Ungur și Mihai Petcuț este acela de a fi dat patru jucători importanți la echipa ce a promovat, după 18 ani, pe scena primului eșalon. Damian Isac, David Miculescu, Alex Oroian și Dennis Hrezdac au bifat destule minute pentru UTA în Liga 2-a, fiind „piese” indispensabile pentru Laszlo Balint și colaboratorii săi. Cei patru (cu o mică rezervă în dreptul lui Oroian) continuă cu „Bătrâna Doamnă” și în Liga 1, dar ce se întâmplă cu restul componenților generației de 2001-2002?

Deocamdată, Opric, Pașcu și A. Gavrilă s-au prezentat la reunirea primei echipe, însă toți au oferte de a juca cel puțin la nivelul Ligii a 3-a. O discuție aparte e și în jurul lui Vulturar, mijlocaș născut în anul 2004, de care clubul dorește să aibă mare grijă și nu a dat curs primelor oferte. În rest, să spunem că ceilalți componenți ai generației de 2001-2002 și-au cam găsit viitoarele destinații, după cum urmează:

Salka, Mohaci, Răzban, Cristea, Boștină – Gloria Lunca Teuz Cermei

Haloș, Pătlăgică, Tambor, Zamfir – Crișul Chișineu Criș

Hațiegan, Ciubăncan, Nagy – Șomii Lipova

Dardai, Sfârlea – CSC Sânmartin

Rădulescu, Merian, Vidican – Progresul Pecica

Paunchici – Viitorul Pandurii (în probe)

Truță – Industria Galda sau Pecica

Cel mai probabil, golgheterul Șimon și mijlocașul Cocriș (care e și accidentat în momentul de față) vor activa la Liga 2-a din următoarea stagiune, însă ambii cântăresc – deocamdată – cea ma bună ofertă pentru ei.

În ceea ce privește antrenorii, toți vor rămâne în cadrul Academiei UTA, dar la cârma altor grupe de copii și juniori. Sandu Gaica a preluat grupa de 2008, alături de Radu Mărginean, Adi Ungur merge alături de Dinu Donca la grupa de 2004, iar Mihai Petcuț activează alături de Costel Bogoșel la 2003.

0
0

Articolul Majoritatea tinerilor fotbaliști ai UTA-ei ajug în Liga 3-a după dizolvarea grupei de 2001! apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*