Mama Mia, record negativ două etape la rând, 1-8 mai drastic decât în seria neagră din retur

CS Nuova Mama Mia plătește tribut în debutul noului campionat problemelor de tot felul rostogolite și peste vară, pierzând tot cu scorul record al rundei și în cea de-a doua etapă a Seriei a IV-a în Liga 3, 1-8 pe CFR cu CSM Școlar Reșița, după ce săptămâna trecută prelua încă din capul locului ”lanterna roșie” prin usturătorul 4-0 în fief-ul nou-promovatei din Ghiroda.

Mama Mia ceda și anul trecut primul meci considerat acasă la startul campionatului, 0-3 pe 9 septembrie cu cei din Alba Iulia, în etapa a doua, iar ultima clasată la capătul campaniei precedente s-a înclinat echer și la întâia înfățișare tot pe CFR din noul sezon, 1-8 cu vicecampionii stagiunii trecute, cărășeni care s-au desprins categoric încă din prima repriză, cu 0-4.

Gruparea timișeană a ajuns astfel și la cel de-al 11-lea eșec în campionatul Ligii 3 dintr-o serie recentă de 13 apariții fără victorie în Seria a IV-a, ultimul succes datând din 10 martie, 2-1 la Sîntimbru cu ACF Unirea 1924 Alba Iulia, în a doua rundă a returului precedent. Tinerii îndrumați în primăvară de Dan Mănăilă încheiau stagiunea cu succesiunea de înfrângeri 1-5, 0-6, 0-2, 0-2, 0-2, abordând noua campanie sub timona lui Ilie Rotariu printr-un drastic 4-0 la Ghiroda, urmat însă astăzi de la ora 17 de un 1-8 care le-a întrecut pe toate.

Runda trecută, la debut, CS Nuova Mama Mia nu încasa tocmai cea mai usturătoare înfrângere în ansamblul celor 34 de partide din cele 5 serii ale Ligii 3, în etapa I mai înregistrându-se de exemplu și un 8-0 în disputa gălățeană dintre ACS Suporter Club Oțelul și AFC Metalosport, respectiv un 2-10 între AFC Delta Dobrogea Tulcea și SC FC FCSB II precum și un 0-7 în aceeași grupă între ACS Victoria Traian și FC Voluntari 2, dar ”lanterna roșie” din C4 a suferit în schimb cea mai zdravănă corecție în prima zi a rundei secunde în eșalonul terț.

CSM Școlar Reșița, a doua la finalul campaniei trecute după nou-promovata Ripensia Timișoara și preluată din vară pe banca tehnică de Roco Sandu și Lucian Dobre, anunțându-și fățiș intențiile de promovare în eșalonul secund, a pornit ca din pușcă în stagiunea 2017/8, facil antrenament pe puncte și cu public chiar la debutul din runda secundă, după ce cărășenii stăteau în etapa inaugurală.

Dacă unii și-ar fi făcut poate calculele că reșițenilor le va veni ceva mai greu să tureze motoarele din mers la debutul întârziat în condiții de deplasare, după o primă rundă pe margine, ei bine, CSM Școlar n-a resimțit nici o dificultate pe CFR în a dispune de o manieră categorică de trupa încropită în pripă la Mama Mia, club de fapt retrogradat la capătul campaniei precedente.

Lungile zile de vară au trecut fulger fără schimbarea la față a grupării cu numele în continuare legat de Becicherecu Mic, noutatea fiind dată de învestirea lui Ilie Rotariu în fruntea băncii tehnice dar problemele organizatorice rostogolindu-se pe aceeași albie. Clubul n-a avut așadar posibilitatea de a-și schimba denumirea, dorită a se lega de numele Jimboliei, și nici să debuteze în cele din urmă acasă în orașul din vestul județului Timiș, acest nou start fiind luat tot pe arena ”de la Gara Mare” după niște pregătiri de vară pe unde ultrascurte, cu un lot completat cu întârziere și pe parcurs, inclusiv pe baza aceleiași strategii de a coopta jucători de peste hotare, din mai multe zări, alt contingent față de cel din stagiunea precedentă.

Iar primele efecte s-au făcut resimțite de o manieră dintre cele mai neplăcute, Mama Mia făcând act de prezență în fața unei aspirante la promovare care a luat cât se poate de în serios deplasarea pe CFR și s-a desprins rapid, odată ce Velcotă a semnat cu ușurință la debutul său pentru cărășeni deschiderea de scor din minutul 7, servit fiind de Breșneni: 0-1.

Tăvălugul cărășean a funcționat pe căldura primei zile de septembrie și prin Bacter, 0-2 în minutul 14 din centrarea lui Liuba, după care a mai dat oarecare rateuri în preajma buturilor gazdelor, însă nu și la mijlocul reprizei I, 0-3 prin Szijj, bară-gol, după care și Negoescu și-a înscris numele pe lista marcatorilor, 0-4 în minutul 28.

Poiană a înscris întâiul gol al părții secunde în minutul 60 iar același Bacter a marcat tot al doilea gol și al reprizei a II-a, ”set” în tenisul de câmp la care a reacționat și Mama Mia prin unul dintre recruții din străinătate, Fodie Sambake, foc de paie de un singur minut în urma căruia rezerva Himcinschi, intrat la pauză, a obținut o lovitură de la 11 metri după o oră de joc, transformată de Liuba la repetarea execuției, prima, ratată, nefiind luată în considerare dat fiind intrarea în suprafața de pedeapsă a unui component al amfitrionilor înaintea atingerii balonului: 1-7.

Cireașa pe tort a așezat-o Poiană, semnatar al unei ”duble”, din centrarea lui Szijj, iar astfel s-a mai scris o filă din trista istorie de dată recentă a vicecampioanei seriei în 2014 și 2015, care își poate măcar trage sufletul săptămâna viitoare, dat fiind că stă în etapa a III-a, după care va avea în program o deplasare la Filiași și un meci acasă cu Centrul Național de Pregătire Timișoara. Juniori viitori oaspeți weekend-ul viitor ai cărășenilor, care apoi vor juca la Lugoj respectiv acasă cu CS Gloria Lunca Teuz Cermei.

Eliminată luna trecută din turul I al Cupei României prin a primi 6 goluri pe terenul divizionarei D din Biled, Mama Mia a ajuns așadar să scoată deja nu mai puțin de 18 baloane din propria plasă în primele 3 apariții în noul sezon, în 270 de minute de fotbal, câte un gol încasat la fiecare un sfert de oră.

The post Mama Mia, record negativ două etape la rând, 1-8 mai drastic decât în seria neagră din retur appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*