Man zboară în Italia să semneze cu Parma, atacantul arădean devine cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din România! Câți bani ia UTA?

Cu toate că între impresarii Ana Maria Prodan și Giovanni Becali se duce un război cu privire la dreptul de reprezentare a lui Dennis Man, transferul atacantului arădean de 22 de ani în Italia este iminent. Golgheterul la zi al Ligii 1, cu 17 reușite, fotbalistul liderului FCSB va semna cu AC Parma, echipa de pe penultimul loc în Serie A.

Becali își ia toți banii din bonusuri

După mai multe tratative la care au participat însuși patronii celor două grupări, respectiv Gigi Becali și miliardarul american, Tanner Krause, s-a ajuns la o sumă de transfer de 13 milioane de euro + 2 milioane în bonusuri. Unul dacă înscrie zece goluri pentru Parma în primii doi ani de contract (din totalul de 5), iar cel de-al doilea dacă mai bifează 15 meciuri la prima reprezentativă a României până în 2026. Inițial șeful FCSB ceruse o garanție bancară, care – însă – se pare că nu va fi acordată de Krause. „13 milioane sunt 13 milioane! Nu-l dădeam, dar mi-e teamă… Nu știu ce se întâmplă, poate zic că se închid granițele și nu mai jucam în cupele europene. Altfel, nu-l dădeam”, a explicat Gigi Becali motivele care l-au făcut să scadă pretenţiile. Inițial latifundiarul din Pipera spunea că nu-și dă golgheterul pe mai puțin de 15 milioane de euro, banii jos.

Semnează până deseară?

Dennis Man a decolat spre Italia astăzi, în jurul  la ora 12:30, de pe aeroportul privat deținut de Ion Țiriac. Alături de fotbalistul lui FCSB s-a aflat și impresarul Giovanni Becali, un reprezentant al firmei sale și tatăl lui Dennis, Cristi Man. Arădeanul va ajunge în această după-amiază la Parma și, după ce va trece testele fizice și medicale, va semna contractul ce-l leagă de Parma până în vara lui 2026. Se vorbește că salariul fostului utist în Italia va fi de 1 milion de euro pe an.

Astfel, fotbalistul arădean descoperit de Cristi Sculici la Vladimirescu și crescut de Cristi Păcurar și Francisc Tisza la Atletico va deveni cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din România. Până astăzi, topul arată astfel:

1. Nicolae Stanciu (de la Steaua la Anderlecht, în 2016): 10 milioane euro

2. Vlad Chiricheş (de la Steaua la Tottenham, în 2013): 9,5 milioane euro

3. Valentin Mihăilă (de la Craiova la Parma, în 2020): 8,5 milioane de euro

4. Alexandru Mitriţă (de la Craiova la New York City, în 2018): 8 milioane de euro

5. Florin Gardoş (de la Steaua la Southampton, în 2014): 6,8 milioane de euro

6. Mirel Rădoi (de la Steaua la Al-Hilal, în 2009): 6 milioane euro

7. Cristian Săpunaru (de la Rapid la FC Porto, în 2008): 6 milioane euro

8. Gabi Torje (de la Dinamo la Udinese, în 2011): 5 milioane de euro

9. Bogdan Stancu (de la Steaua la Galatasaray, în 2011): 5 milioane euro

10. Răzvan Marin (de la Viitorul la Standard Liege, în 2016): 4,8 milioane de euro

La Parma, Man va fi coleg cu Valentin Mihăilă, transferat în urmă cu șase luni de „brânzari” de la Craiova.

Când ajung banii la UTA și Atetico?

După ce a încasat 420 de mii de euro din transferul lui Dennis Man la FCSB, UTA se va alege cu 1,65 milioane de euro în contul celor 11 procente păstrare la următoarea vânzare a jucătorului care a evoluat între 2014 și 2016 în culorile echipei fanion a Aradului. Ca și în cazul lui Adi Petre la Esbjerg, suma va fi – însă – împărțită egal de către UTA și Atletico, clubul la care a crescut Man de la vârsta de 7 ani. Când, însă, vor intra efectiv banii în contul grupărilor arădene rămâne de văzut, căci Parma s-a angajat să o plătească pe FCSB în doi ani și jumătate, adică până în vara lui 2023.

0
0

Articolul Man zboară în Italia să semneze cu Parma, atacantul arădean devine cel mai scump transfer făcut vreodată de o echipă din România! Câți bani ia UTA? apare prima dată în sportarad.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*