Mâncați la Margina! Turiștii, invitați la stână, la fântână, la gulaș și friptură cu murături

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului organizează sâmbătă, 21 august, la Margina, un nou eveniment gastronomic intitulat ”Brunch la Stână, la fântână” cu dulceață de prune și cremă de brânză cu gogoșar.

Programul este următorul: Brunch la Stână, la fântână (orele 11 – 13), activități și ateliere în gospodăria ciobăniței (meșteșuguri artistice tradiționale – opincărit, orele 13 – 15), tură ghidată la Biserica de Lemn din Margina, plimbare ”să aducem oile la stână” și mulsul oilor. Meniul este unul foarte bogat și include ciorbă de berbecuț, ciorbă de fasole cu afumătură de porc, friptură din carne de berbecuț, cârnați de porc și cartofi pârgăluiți (prăjiți). La aperitiv, turiștii se pot bucura de cârnați de porc afumați, slănină de porc afumată, untură pe pâine, drob de miel, ouă fierte, legume de sezon, dulceață de prune, salată de vinete, balmoș și pâine de casă.

La ”capitolul brânzeturi și lactate” se pot servi brânză de oaie – telemea, caș de oaie copt la soare, urdă, cremă de brânză cu gogoșar, cremă de urdă cu ou și lapte de oaie. La desert găsim cornulețe cu dulceață de prune, turtă cu mure, plăcintă cu urdă și morândău (plăcintă din mălai și brânză). Se pot bea sucuri din flori de tei sau din flori de salcâm, ceai de mentă, apă și cafea.

Banat Brunch și la Deta

În data de 28 august, Banat Brunch își continuă drumul la Deta.Programul începe la ora 11, astfel că până la ora 13 în curtea Casei French va fi susținut și un recital live la vioară. Momentul va fi urmat de o tură la Muzeul Pompierilor Deta și o vizită la Biserica Romano-Catolică, între orele 13-15.

Meniul include: salată de vinete, liptauer blând, liptauer iute, platou de legume proaspete, platou cu mezeluri și cȃrnaţi de casă, platou cu brȃnzeturi locale, salată de boeuf cu legume de casă și pȃine de casă. Mȃncare gătită: ciorbă de fasole uscată cu costiţa afumată, gulaş în cazan din carne de vită, friptură de porc cu găluşte şi varză murată, sarmale din amestec carne porc şi vită, ardei umpluţi din amestec carne porc şi vită. Deserturi: clătite cu brȃnză dulce, gem, jeleu de coacăze, gugelhupf și plăcintă cu mere.

Băuturi : sirop din flori de soc, sirop de coacăze, sirop de mure (toate produse Casa Ferch) și cafea. Producători locali și ateliere: miere de albine ( Cenad) telemea de oaie (Opătiţa), produse Casa Ferch Deta (gemuri/jeleuri de cireșe, coacăze și siropuri), produse lavandă (Bobda), lucru de mȃnă ( Variaş), parada “broscuţelor”, colţ de joacă pentru copii. Detalii și înscrieri pe www.eat-local.ro

Articolul Mâncați la Margina! Turiștii, invitați la stână, la fântână, la gulaș și friptură cu murături apare prima dată în Redeșteptarea.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*