”Mânjii”, prim punct divizionar: Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-0. Prodana: ”Mă așteptam să putem aplica undeva prin etapele 3-4…” Bura: ”Schimbările n-au adus plusul” + GALERIE FOTO 2

Prinși într-un duș rece la debutul divizionar în Seria 8 din Liga 3, CSC Dumbrăvița administrându-le săptămâna trecută un 3-0 în etapa inaugurală din noul sezon cu zece cluburi în campionatul vestic, ”mânjii” rodați de ASU Politehnica sub culorile Fortunei au contabilizat vineri seară primul punct la seniori, la prima apariție pe teren propriu cu ocazia rundei a II-a, în care vizitatorii mai experimentați au semnat a doua remiză, mai puțin decât ceea ce s-ar fi așteptat de la deplasarea la vest: ACS Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda şi Giarmata Vii 0-0.

Surpriză și nu prea pe ”Comunal” în duelul timișean de la ora 17, deja a treia dispută directă din județul nostru în primele două etape ale ediției 2020-2021 în Seria 8 din Liga 3, întâlnire scăldată în soarele ultimului weekend al verii astronomice, pe cale de a se încheia marți 22 septembrie la ora 16:31, partidă care s-a bucurat de asistența a aproape o sută de spectatori.

Și un prim punct preţios obținut de junii îndrumați de Iulian Prodana în liga a treia, în faţa mai rutinatei echipe din Ghiroda și Giarmata Vii, care nu concepea să rateze victoria după remiza înregistrată acasă în runda inaugurală, 2-2 cu CS Crișul. Dar și înaintea meciului eliminatoriu de marți de la ora 16:30 de pe teren propriu, cu CS Hunedoara, în turul secund al Cupei României.

Nu a fost însă conform planurilor ”galbenilor” antrenați de Vlad Bura, întrucât gazdele au jucat cu o mai mare ambiţie şi dăruire, răsplătite. Și dedicate în memoria celui care a fost Iulius Roșca, un suporter alb-violet ataşat de această grupă de juniori timp de 6 ani. Un gând înainte de meci şi pentru cel care a fost preşedintele FRF, Mircea Pascu, plecat în ceruri la 85 de ani, păstrându-se un moment de reculegere, conform protocoalelor normative, şi pentru cei trecuți în neființă din cauza așa-zisei ”pandemii”, de fapt maxim două decese pe zi de luni de zile de la coronavirus și fără co-morbidități în întreaga Românie, asta prin mărturisirea oficială ca ultimă mențiune abia strecurată la final în buletinul informativ remis la fiecare 24 de ore de Grupul de Comunicare Strategică al aparatului guvernamental, în vreme ce de o jumătate de an cad oamenii secerați și pe capete de la nenumărate alte afecțiuni cronice, cetățeni neglijați și tradiționale boli neglijate în voita frică isterică alimentată de autorități, de fapt adevărata epidemie cu portavoce a prostituatei mass-media, epidemie a autoritarismului totalitar, un control impus într-o schemă globală de oculta satanică mondială pe cale de a poseda omenirea și executat în lung și-n lat de lacheii unși ”la butoane” în teritoriile controlate, mai toate țările lumii.   

Mult mai frumos însă pe gazon și în jurul dreptunghiului verde, prima ocazie aparţinând gazdelor în minutul 20, când Alexandru Prodana a şutat puternic de la 23 de metri, iar portarul Mosoarcă a deturnat cu mare dificultate în corner.

După două minute venea rândul oaspeţilor să beneficieze de o lovitură liberă de la 20 de metri, Velici şutând pe jos lângă bara din stânga, execuție respinsă cu greu de juniorul Paul Toroc. Iar prima pauză de hidratare, în minutul 25…

Din nou portarul Toroc se remarca, în minutul 26, respingând cu piciorul în corner un gol ca şi făcut, la şutul lui Pădurariu de la nici 13 metri, perpendicular pe buturi. Iar același Pădurariu rata în minutul 33, şut pe jos, la care portarul se opunea miraculos.

În partea a doua, remarcabilă ocazie în minutul 49, a lui Ursu, şut de la 18 metri, dar portarul Mosoarcă a fost la post. Iar trei minute mai târziu, presingul lui Cristodulo la portar, în careu, a fost cât pe ce să dea rezultate: puţin a lipsit ca mingea să intre în plasă, doar corner.

După aceste faze, oaspeţii au ieşit la joc și au dominat teritorial chiar copios, dar fără concretețe, ratând din poziții favorabile, evidenţiat fiind tânărul portar Toroc. 

Iar în minutul 84, junii lui Prodana puteau da lovitura, prin Jorza, scăpat pe flancul drept, de unde a şutat spre gol, de la 8 metri, la care Mosoarcă a respins salutar. În contrast, vizitatorii au atacat spre final cu tot efectivul în jumătatea adversă, dar nu au izbutit mai nimic, nici în cele 5 minute adiționale.

Un draw alb, doar golurile lipsind dintr-un duel totuși dinamic, atractiv. Tot în septembrie dar în alte componențe, pe când Fortuna se alinia cu garnitura proaspăt promovată din liga a patra, anul trecut pe 14 septembrie se încheia 2-1 pe ”Comunal”, ca prime puncte pierdute pe-atunci de CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în etapa a IV-a. Avea să se încheie totul deja în runda a XVI-a, așadar după prima a returului, în martie 2020, căci așa au hotărât psihopații lachei în teritorii ai psihopaților ”de la butoanele” lumii, sub cele mai false pretexte prefabricate prin ”sperietoarea” din laborator, moment al parcursului în care galbena-albaștrii erau plasați pe locul 8, cu un punct în plus față de fosta trupă din Becicherecu Mic, pe-atunci regină a remizelor, pe locul 10 și cu un număr al eșecurilor mai mare doar decât primele două clasate, FC U Craiova 1948 și CS Șoimii Lipova.

Ce va fi în sezonul în curs, cât va rezista ticluirilor acelorași setoși de sânge? În runda viitoare, CSC Ghiroda și Giarmata Vii pe teren propriu cu nou-promovata din Ezeriș, iar  Fortuna la Chișineu Criș, care marți va juca în Cupa României acasă cu cei din Lipova. 

Programul etapelor a doua și a III-a în C8, pe coloana dreaptă, a clasamentelor și rezultatelor din secțiunea Fotbal. 

*

Fortuna Becicherecu Mic: Paul Toroc – Denis Bot, Rareş Bîrlovean (cpt.), Florin Mintaş, Dragoş Eperieş, Alexandru Gaşpar, Mădălin Ursu (min. 60, Ilie Velcan), Robert Ehling, Alexandru Prodana, Mihai Jorza (min. 90, Maximilian Icma), Demetris Cristodulo (min. 75, Ralf Kuhn).

Antrenor: Iulian Prodana.

Pe bancă: Dragoş Mihai, Andrei Periat, Alex Popovici, Laurenţiu Codrea, Alexandru Trifa, Cosmin Huminic.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: Octavian Mosoarcă – Mircea Stupu, Rareş Mureşan,  Cristian Bocşan, Gelu Velici (min. 75, Vlad Bîte) – Cosmin Saizu (min. 65, Flavius Vlădia), Cosmin Mancaş, Mircea Stupu, Samuel Costea (min. 55, Mahadi Kayondo), Răzvan Ghinescu – Cristian Pădurariu (min. 55, Denis Giurgiu).

Antrenor: Vlad Bura.

Pe bancă: Victor Gîrlea – Raul Volosciuc, Denis Ciobanu, Răzvan Piţigoi.  

Au arbitrat: Ioan Boldea (Alba Iulia) – Ţuruian (Zalău) şi Sebastian Pantea (Arad). Observator de arbitri Alexandru Dan Miholcea (Bocşa / Caraş Severin); delegat de joc: Ionel Poclid (Timişoara).

+

La cald…

Iulian Prodana (antrenor Fortuna Becicherecu Mic): ”Sincer, nu mă aşteptam la acest punct, dar oricum eram destul de sigur de un joc bun pe care o să-l presteze copiii. Am schimbat un pic şi la mentalitatea lor, ca joc, ca atitudine. Și îmi place ceea ce văd, deși mă aşteptam undeva de la jocul al treilea, al 4-lea, să punem în practică ceea ce am schimbat acum, pe ultima sută de metri, faţă de meciul cu Dumbrăviţa. Eu spun că vor veni cu plus, cu siguranţă de la meciul următor, chiar dacă îl avem în deplasare la Chişineu Criş; va fi un meci foarte greu, e o echipă bună, dar eu zic că trebuie să aibă în vedere şi copii ăştia, şi juniorii care vin din urmă. Mă bucur, îi felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au arătat-o în teren, pentru partea pozitivă, şi sper să o ţinem tot aşa până la anul, să demonstrăm că într-adevăr sunt copii cu calităţi, care să fie de urmărit!”

Vlad Bura (antrenor CSC Ghiroda și Giarmata Vii): ”Din păcate, e un rezultat nefast, și sincer să fiu este un rezultat meritat pentru copii, care au jucat foarte bine. Noi nu am reuşit să ne conectăm suficient de bine la meci, nu am reuşit să punem în practică ceea ce am făcut la antrenament în aceste zile. Au fost şi nişte schimbări care nu au adus plusul de care echipa ar fi avut nevoie. Cu siguranţă nu pot să zic că i-au desconsiderat din cauza vârstei, dar în principiu noi trebuie să respectăm fiecare adversar. Dar cu certitudine este o chestie de genul lipsei de ocupare, de concentrare, şi nu ai voie la nivelul ăsta dacă vrei să te baţi acolo, sus. Nu e voie să ajungi la meci fără să fii sută la sută concentrat şi sută la sută pregătit. Cred că este început de drum, trebuie să încercăm să ne regrupăm, pentru că avem meci în cupă marţi şi vinerea viitoare în campionat…”

Galerie foto realizată de Iosif Canea. O altă galerie foto de la acest joc, într-o consemnare anterioară.The post ”Mânjii”, prim punct divizionar: Fortuna Becicherecu Mic – CSC Ghiroda și Giarmata Vii 0-0. Prodana: ”Mă așteptam să putem aplica undeva prin etapele 3-4…” Bura: ”Schimbările n-au adus plusul” + GALERIE FOTO 2 appeared first on sporttim.ro.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*