MARAMURES: Aproape 1000 de sancţiuni aplicate de poliţişti pentru abateri rutiere constatate în ultima săptămână

În perioada 06 – 12 iulie, poliţiştii maramureşeni au continuat acțiunile pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Au fost organizate mai multe acțiuni, pe raza întregului judeţ, și s-a intervenit la 433 de evenimente, cele mai multe sesizate prin 112.

În urma activităților desfăşurate poliţiştii au prins în flagrant 18 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, în trei cazuri fiind luate măsuri preventive. De asemenea au fost întocmite dosare penale în cazul celor 169 de infracţiuni sesizate în perioada menţionată, cele mai multe contra persoanei, fiind continuate cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a tuturor persoanelor implicate.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt priorităţi ale poliţiştilor maramureşeni.

Astfel, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, fiind constatate 29 de infracțiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. În fapt, numai în acest week-end au fost depistate 15 persoane care au comis infracţiuni rutiere: şapte care au condus în stare avansată de ebrietate, tot atâtea care au condus fără să deţină acest drept şi una care a condus un auto neînmatriculat. Cea mai mare concentraţie de alcool a fost de 1.28 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar persoana de la volan a produs accident cu pagube materiale.

În cadrul activităţilor desfăşurate săptămâna trecută au fost reținute 139 de permise de conducere, din care 55 pentru viteză excesivă, și au fost retrase 38 certificate de înmatriculare. Totodată, poliţiştii rutieri au intervenit în această perioadă la trei accidente de circulaţie grave produse pe raza judeţului.

Din totalul de 1250 sancţiuni contravenţionale aplicate în cursul săptămânii trecute pentru neregulile constatate, 945 au fost ca urmare a constatării unor abateri de la OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. 

Valoarea amenzilor aplicate a depăşit 650.000 de lei.

Acţiunile poliţiştilor maramureşeni pentru siguranţa cetăţenilor continuă. Recomandăm şoferilor să fie precauţi, să nu depăşească viteza legală, să nu efectueze depăşiri riscante şi să nu consume alcool înainte de a urca la volan! Iar cei care nu deţin permis de conducere să nu conducă pe drumurile publice!

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*