MARAMURES: Circulație rutieră în condiții de iarnă, vizibilitate redusă de ceață pe E58!

Vremea a fost închisă și apropiată de normalul tehnic al perioadei. Cerul a fost noros. Pe arii extinse au căzut precipitații mixte ziua, iar noaptea predominant sub formă de ninsoare. La munte a nins. Cantitatea maximă de precipitații înregistrată a fost de 3 l/mp, la Ocna Șugatag. Vântul a suflat slab, la moderat, cu intensificări izolate la munte de până la 65 km/h.  Temperaturile maxime au avut valori cuprinse între 3 grade Celsius (Târgu Lăpuș, Ocna Șugatag) și 5 grade Celsius ( Baia Mare). Cel mai rece a fost în Borșa, la Petrova și în Pasul Gutâi – 3 grade Celsius. Pe arii restrânse, în cursul zilei s-a semnalat ceață. La această oră sunt 1 grad Celsius în Baia Mare, 0 grade Celsius la Sighetu Marmației și -1 grad Celsius la Târgu Lăpuș și -2 grade Celsius la Petrova și Ocna Șugatag. drumuri naționale. Rețeaua de drumuri naționale din județ este practicabilă. Vizibilitatea este redusă în trafic de ceață, pe E58, sectoarele de drum Baia Mare – Mesteacăn și Baia Mare-Seini. Ninge pe DN 18 la Borșa. Precipitații sub formă de lapoviță cad pe DN 18B, iar în Pasul Gutâi ninge slab. Pe sectoarele de drumuri naționale se circulă în condiții de iarnă. Strat de zăpadă frământată, cu grosimea cuprinsă până la 2 cm este depus pe partea carosabilă pe DN 18 în Pasul Prislop (între km 156 și km 180), respectiv pe DN 18 B, pe Dealul Pietriș. S-a intervenit cu 19 utilaje cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii de pe partea carosabilă și s-au împrăștiat 114,5 tone de material antiderapant. Stratul de zăpadă măsura 75 cm la Vf. Iezer, 25 cm la Cavnic, 24 cm la Băiuț, 14 cm în Baia Borșa, 12 cm în Poiana Borșa, 10 cm la Ruscova și Moisei, 9 cm pe Valea Vaserului, la Șieu și Târgu Lăpuș, 8 cm la Ocna Șugatag, 6 cm la Firiza, 1 cm la Sighetu Marmației.

Debitele și nivelurile cursurilor de apă din județ au fost variabile. Nu au fost semnalate probleme pe cursurile de apă din județ. Exploatarea amenajării hidrotehnice Strâmtori-Firiza se desfășoară în conformitate cu regulamentul de exploatare, în condiții de siguranță. Pe râul Ruscova, la Luhei este formată gheață la mal primară.

Pentru astăzi, prognoza meteorologică prevede că vremea va rămâne apropiată de normalul tehnic al perioadei. Cerul va fi variabil, mai mult noros seara și în cursul nopții, când local vor cădea precipitații mixte la început, iar mai apoi predominant sub formă de ninsoare. La munte va ninge. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor avea valori cuprinse între 3 grad Celsius și 6 grade Celsius. Cele minime vor fi cuprinse între -1 grad Celsius și -4 grade Celsius.

Conducătorii de autovehicule pot solicita informații despre starea de practicabilitate a rețelei de drumuri rutiere sau anunța dacă întâmpină probleme în trafic la Secția de Drumuri Naționale Baia Mare, telefon 0262 212138, respectiv S.C. Drumuri și Poduri S.A. Maramureș, telefon 0262 213144.

You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

*